zondag 25 april 2021

Review: Views - Mother Tapes Anthology 1986-1990 (Area Pirata Records, 2021) (Poprock / Rock)

Views uit Bescia, Italië werd in 1984 opgericht door Giovanni Ferratio - zang, sologitaar, akoestische gitaar, keyboards, percussie en basgitaar, Dario Pironi - drums en percussie, Nico Meteo - basgitaar, Luca Rug - keyboards, accordeon en zang en Livio  Rug - sologitaar, saz en viool.
De band bracht hun debuut nummer "Expectations" uit via Tramite Records op het compilatie album "Rockbeef", dat door de Franse DJ en culturele activist Jean-Luc Stote samen met Guido Biagi opgericht was.
Vervolgens verscheen het mini album (6 nummers) "Namby-Pamby" in 1998 via Tramite Records, dat in 1990 gevolgd werd door het album "Mummycat The World N.2", waarop 10 nummers staan, via Crazy Mannequin Records.
De band nam daarna nog een tweede album op, getiteld "Warm", maar deze werd niet uitgebracht, omdat hun nieuwe label ten onder ging, waarna Views besloot te stoppen.
Area Pirata Records besloot de mini LP, "Namby-Pamby" samen met de LP "Mummycat The World N.2" en aangevuld met demo's en live opnames als 2CD uit te brengen, om zo een goed beeld te geven van de band en de underground scene uit de periode 1986-1990.

De 2 CD, die totaal 28 nummers bevat, start op CD1 (16 nummers) met de nummers van "Mummycat The World N.2", waarvan het eerste "Say It!" heet, waarin Views een heerlijke licht psychedelische poprock song ten gehore brengt, die in een gemiddeld tempo wordt gespeeld en invloeden van de jaren 60 bevat en gevolgd wordt door "The Raining Man", een swingende uptempo powerrock song met subtiele tempowisselingen en een aanstekelijk ritme, dat aanzet tot dansen en de cover van het The Beatles nummer "Everybody's Got Something To Hide Except Me And My Monkey", een schitterende uitvoering van dit nummer, dat invloeden van punk heeft en in een sneller tempo dan het origineel gespeeld wordt.
Daarna volgen "Red Flowers Moon Light", een dansbare uptempo powerrock song met een aanstekelijk ritme, "Patty Flan", een mooie song in een niet al te hoog tempo, die in 1987 thuis opgenomen werd, "Mummycat", een prachtige rustige song met een terugkerend ritme en experimentele geluiden, "Circle", een schitterende swingende uptempo rock song met een terugkerend ritme en "She's Going Out", een uitstekende poprock song, die in een gemiddeld tempo wordt gespeeld en een terugkerend ritme heeft.
In "We're Gonna Have A Real Good Time Together" zet Views me opnieuw een prima uptempo aanstekelijke popsong voor met een dansbaar ritme, in "The Mirror" krijg ik een een uptempo song te horen, die invloeden van punk heeft, waarna de nummers van "Namby-Pamby" volgen, die beginnen met "Till The Money Gone", een vrolijk klinkende uptempo poprock song, die aanzet tot dansen en in "Please Linda Talk" schotelt de band me weer een mooie vrij rustige poprock song voor.
Verder volgen "Ocean", een geweldige uptempo rock song met western invloeden, die swingt als een trein, "Flowers On The Desert Sand", een fantastische vrij rustige licht psychedelische poprock song met een aanstekelijk dansbare ritme, "Enough For You", een verrukkelijke aanstekelijke uptempo powerrock song, waarbij stil zitten geen optie is en "Tell You Something", een geweldige swingende uptempo rock song met een terugkerend ritme, dat me nogmaals in beweging zet.
CD2 begint met het nummer "Expectations" van de compilatie LP "Rockbeef" en hierin speelt Views een fantastische uptempo song ten gehore brengt, die een aanstekelijk dansbaar ritme en licht psychedelische invloeden heeft, waarna de cover "Citadel" (The Rolling Stones) volgt en de band een puike psychedelische live uitvoering van dit nummer speelt.
Vervolgens hoor ik de demo "Wild Pig" (1986), een psychedelische uptempo song met een gemiddeld tempo, "Self-Made Man" (demo, 1987), een verrukkelijke uptempo rock & roll song met een aanstekelijk dansbaar ritme en tempowisselingen, waarbij het niet mogelijk is stil te blijven zitten en "So You Want To Be A Rock & Roll Star (The Byrds cover, demo, 1987), een prima dansbare uptempo song, die swingt.
Dan volgen "Not So Easy" (demo, 1988), een heerlijke aanstekelijke uptempo poprock song met een vrolijk ritme, "Help Yourself" (live, 1989), een geweldige swingende uputempo rock song, die halverwege iets minder snel gespeeld wordt en "Good Pics Got You" (demo, 1989), een lekker klinkende rock song met een gemiddeld tempo. 
In "I Don't Know Why I Got You" zet Views me een prima licht psychedelische poprock song in een niet al te hoog tempo voor, in krijg ik "How They Live" (demo, 1989), een puike uptempo rock song te horen, die een aanstekelijk swingend ritme heeft en in "Oh Dear" laat de band me genieten van een uitstekende poprock song met een gemiddeld tempo.
Het laatste nummer van de 2CD heet "Fear" (demo, 1989) en daarin speelt de band een lekkere swingende uptempo rock song, die halverwege verandert in een rustige song met licht psychedelische invloeden, om iets voor het einde terug te keren in het begin tempo.

"Mother Tapes Anthology 1986-1990" van Views is een heerlijke 2CD, die vol uitstekende songs staat, waar ik zeer van genoten heb en ik kan liefhebbers van powerrock, poprock en rock in het algemeen deze schijf dan ook van harte aanbevelen.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten