zondag 18 april 2021

Review: Dope Purple - Grateful End (Riot Season Records, 2021) (Melodische Rock / Acid Rock)

Dope Purple uit Taipei, Taiwan werd in 2016 opgericht en bestaat uit: K.P. Liu - sologitaar en zang, Hung Jiun Chi - sologitaar, Wang Hu Ray - basgitaar, Justin Tao - drums en Justin Tao - synthesizer.
De band bracht op 13 december 2019 hun album "Grateful End" uit als CD in een beperkte oplage van 300 stuks, in een beperkte oplage van 100 stuks op een met de hand genummerde gele cassette en als digitale download via Sorcerer Productions en op 16 april 2021 verscheen deze als LP in een beperkte oplage van 500 stuks op doorzichtig geel vinyl en als dd via Riot Season Records.

Het album, dat 4 nummers bevat, begint met "My Evilness", waarin de band een fantastische melodische song in een gemiddeld tempo ten gehore brengt, die een terugkerend ritme en traditionele invloeden heeft en tegen het einde iets meer snelheid krijgt.
Daarna volgt "Cosmic Rock Is Not Dead", een geweldig heftig stuk acid rock, dat een terugkerend psychedelisch ritme heeft en swingt als een trein.
In "The Last Day of Humanity" / "Good Night, & Good Death" schotelt Dope Purple me weer zo'n schitterende melodische rock song in een gemiddeld tempo voor, die een aanstekelijk terugkerend ritme heeft, tevens heftige acid rock klanken bevat en tegen het einde in een hoog tempo gespeeld wordt.
Verder volgt "New Man", een geweldig swingend uptempo heftig instrumentaal nummer, dat invloeden van acid rock, noise en scheurende gitaar geluiden aan elkaar koppelt.

"Grateful End" van Dope Purple is een puike plaat, die uitstekende melodische rock, acid rock en terugkerende ritmes bevat en ik  kan iedere liefhebber van deze genres dan ook aanraden, deze schijf eens te gaan beluisteren.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten