zondag 11 april 2021

Review: USA Mexico - Del Rio (Riot Season Records, 2021) (Noise)

USA Mexico uit Austin, Amerika, bestaat uit: Craig Clouse (Shit and Shine) - sologitaar, Nate Cross (Marriage, Expensive Shit) - basgitaar, King Coffey (Butthole Surfers) - drums en Colby Brinkman (Taverner) - zang.
De band bracht hun debuut album "Laredo" op 30 juni 2017 uit via Riot Season Records en deze verscheen als LP op 140 gram zwart vinyl en als digitale download.
Op 8 april 2019 volgde "Matamoros" als LP op 140 gram zwart vinyl en als dd en op 12februari 2021 verscheen het derde album van de band, getiteld "Del Rio", waarop 3 nummers staan, via Riot Season Records, als LP op 140 gram zwart vinyl met download code, als LP op bruin vinyl met download code en als dd.

Het album start met "Chorizo", waarin de band een mix van noise en industriële muziek maakt, die een repeterend ritme heeft, waartussen onverstaanbare zang te ontwaren is.
In "Soft Taco" zet USA Mexico me weer zo'n nummer voor, waar niet te verstane teksten in voorkomen en zware trage stoner met een terugkerend ritme vermengd wordt met noise.
Als laatste speelt de band het titel nummer "Del Rio" en hierin gaat de band iets meer dan 16 minuten verder met het maken van noise, trage stoner klanken met weinig variatie en onverstaanbare teksten.

"Del Rio" van USA Mexico is een niet alledaagse plaat, die je regelmatig zal opzetten en bevat zware trage stoner, die gemixt met noise je hersens aan flarden blaast en ik kan liefhebbers, die van deze muziekstijl houden, deze schijf dan ook zeker aanraden.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten