maandag 17 mei 2021

Review: High Reeper & Hippie Death Cult - Doom Sessions Vol.5 (Heavy Psych Sounds, 2021) (Hardrock / Doom)

High Reeper uit Philadelphia, Amerika, werd in 2016 door enkele studio muzikanten opgericht en bestaat uit: Justin Di Pinto — drums, Shane Trimble — basgitaar, Pat Daly — sologitaar en Zach Thomas — zang.
De band bracht hun debuut album "High Reeper" in mei 2017 uit en deze wordt binnenkort gevolgd door hun tweede album, dat via Heavy Psych Sounds zal verschijnen.

Hippie Death Cult uit Portland, Amerika werd in 2018 opgericht en bestaat uit: Ryan Moore — drums, Eddie Brnabic — sologitaar, Laura Phillips — basgitaar en zang en Ben Jackson — zang en keyboards.
De band bracht hun debuut album "111" in 2019 uit via Cursed Tongue Records en kreeg in 2020 een contract bij Heavy Psych Sounds, die hun nieuwe album op 21 mei 2021 zal uitbrengen en deze wordt vooraf gegaan door de single "Circle Of Days".

Beide bands zijn vertegenwoordigd op de EP "Doom Sessions Vol.5", dat via Heavy Psych Sounds uitgebracht wordt als test persing 12" in een zeer beperkte oplage van 15 stuks op zwart vinyl, als 12" in een beperkte oplage van 150 stuks op neon groen/zwart vinyl, als 12" in een beperkte oplage van 400 stuks op fluorescerend magenta vinyl, als 12" op zwart vinyl, als bundel in een zeer beperkte oplage van 50 stuks, die bestaat uit: "Circle Of Days" op doorzichtig gespetterd oranje vinyl + CD, "111" op paars vinyl + CD, "Doom Sessions vol.5" op fluorescerend magenta vinyl + CD, T-shirt, poster en shopper tas, als CD en als digitale download.

Kant A van de EP bevat 3 nummers van High Reeper en begint met "Vermillion Iron", waarin de band een zwaar doom nummer in een gemiddeld tempo speelt, dat een terugkerend ritme, tempowisselingen en tegendraadse ritmes bevat en wordt gevolgd door "Winter King"/"Devil's Grip", een swingende uptempo hardrock song met tempowisselingen en een repeterend ritme en "Withering Decay", een heerlijke melodische hardrock song met een terugkerend ritme, dat halverwege iets zwaarder wordt.
Dan hoor ik op kant B de nummers van Hippie Death Cult, waarvan de eerste "Fill The Fires" heet en hierin speelt de band een schitterende swingende rock song, die een een aanstekelijk terugkerend ritme heeft en halverwege verandert in een prima gerelateerd stuk hardrock en "Towards Infinity", een uitstekende progressieve rock song, die in een niet al te hoog tempo wordt gespeeld en een aanstekelijk dansbaar ritme heeft en halverwege verandert in een heerlijke progressieve hardrock song met een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme.

"Doom Sessions Vol.5" van High Reeper & Hippie Death Cult is een puike EP, waar ik erg van genoten heb en ik kan iedere liefhebber van hardrock en doom dan ook aanraden, deze schijf eens te gaan beluisteren.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten