zondag 9 mei 2021

Review: Moon Coven - Slumber Wood (Ripple Music, 2021) (Stoner)

Moon Coven uit Malmö, Zweden, werd in 2012 opgericht en bestaat uit: Fredrik Dahlqvist - drums, Oscar Johansson - basgitaar en zang, David Leban - zang en sologitaar, Axel Ganhammar - sologitaar en Justin Boyesen - gitaar
De band bracht op 7 oktober 2013 hun debuut met het nummer "Ruler Of Dust", dat digitaal werd uitgebracht en deze werd gevolgd door de LP "Amanita Kingdom", die op 28 januari 2014 via Transubstans Records verscheen.
Vervolgens verschenen de digitale single "Haramukh High" ​/​ "Master Of The Sky" (2 oktober 2014), de EP "Solstice", die op 6 september 2016 als cassette in een beperkte genummerde oplage van 100 stuks via Ljudkassett! werd uitgebracht en het digitale album "Moon Coven" (4 november 2016) en op 7 mei 2021 brengt Ripple Music hun album "Slumber Wood", waarop 8 nummers staan, als LP in een beperkte oplage van 150 stuks op half zwart, half geel vinyl, als LP op zwart vinyl, als CD en als digitale download uit.

Het album start met "Further", waarin de band een uitstekende stevige rock song in een niet al te hoog tempo ten gehore brengt, die gevolgd wordt door "Ceremony", dat  eveneens in een vrij laag tempo wordt gespeeld.
Daarna volgen "Potbelly Hill", een schitterende rustige song met een terugkerend ritme en "Eye Of The Night", een song met een gemiddeld tempo en een dansbaar ritme.
In "A Tower Of Silence" zet Moon Coven me een geweldig duister instrumentaal nummer voor, dat in een traag tempo wordt gespeeld en in "Bahgsu Nag" krijg ik een fantastische post-rock song in een gemiddeld tempo te horen, die een licht hypnotiserend terugkerend ritme heeft en zeer dansbaar is.
Verder volgen "Seagull", opnieuw een zware stevige song met een vrij traag tempo en een terugkerend ritme en "My Melting Mind", speelt de band nogmaals zo'n zelfde soort song in een niet al te hoog tempo en een terugkerend ritme.

"Slumber Wood" van Moon Coven is een puike stonerrock plaat, die hoofdzakelijk trage nummers bevat, waarvan ik de nummers "A Tower Of Silence" en "Bahgsu Nag" de  hoogtepunten vind en ik raad elke liefhebber van stoner dan ook aan, deze schijf eens te gaan beluisteren.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten