maandag 24 mei 2021

Review: Hans Hjelm - Factory Reset (Kungens Ljud & Bild, 2021) (Synthesizer Rock)

Hans Hjelm (Stockholm, Zweden) - sologitarist van de bands Automatism en Kungens Män brengt op 28 mei 2021 zijn eerste solo album "Factory Reset" uit via Kungens Ljud & Bild en dit verschijnt in een beperkte oplage van 300 stuks op doorzichtig vinyl als LP, in een beperkte oplage van 300 stuks als CD en als digitale download.
Hij wordt op dit album bijgestaan door Jasper Skarin, die de drums bespeeld.

Het album, dat 6 nummers bevat, start met "Woods", waarin Hans een schitterend uptempo nummer ten gehore brengt, dat een terugkerend ritme heeft, melodisch klinkt en dansbaar is.
Daarna volgt "Inter-City Travel", een heerlijk swingend uptempo elektronisch dance nummer met een dansbaar ritme, dat enkele tempowisselingen bevat en tegen het eind in een rustig tempo over gaat.
In "System Calibration" zet Hans Hjelm me een prachtig melodisch nummer in een gemiddeld tempo voor, dat een aanstekelijk dansbaar terugkerend ritme heeft en in "Valley Of The Kings" krijg ik een vrij zwaar stuk elektronische muziek te horen, dat in een niet al te hoog tempo wordt gespeeld.
Dan volgt "Nothing To Fear", een fantastisch swingend uptempo nummer met invloeden van krautrock, gitaar muziek en surf, dat aanzet tot dansen.
Vervolgens hoor ik het laatste nummer, getiteld "Lights Turn Red" en hierin speelt Hans een uptempo mix van elektro, dance en gitaar muziek met een terugkerend dansbaar ritme, dat iets over de helft van het nummer tijdelijk chaotisch wordt en net voor het einde verandert in een mooi rustig stuk elektronische muziek.

"Factory Reset" van Hans Hjelm is een uitstekende plaat met lekker in het gehoor klinkende muziek, die invloeden van elektronische en gitaar muziek verbindt en ik kan liefhebbers van deze muzieksoorten dan ook aanraden, deze schijf eens te gaan beluisteren.(luister naar enkele nummers van dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten