zondag 2 mei 2021

Review: Lucid Sins - Cursed! (Totem Cat Records, 2021) (Progressieve Pop)

Lucid Sins uit Glasgow, Schotland werd in 2013 opgericht en bestaat uit: Andreas Jonsson - zang en sologitaar en Ruaraidh Sanachan — solo- en basgitaar, keyboards en percussie, die na het uitbrengen van hun eerste album, "Occultation", versterking hebben gekregen van: Joe Gallagher — sologitaar, Sondre Berge Endegal — basgitaar, Martin (Eggy Beard) McKenna — viool en Stuart Coleman — keyboards .
De band bracht hun debuut album "Occultation" op 27 september 2014 via Totem Cat Records als LP plus een extra nummer in een beperkte oplage van 500 stuks en als digitale download uit en deze wordt op 3 mei 2021 gevolgd door "Cursed!", waarop 8 nummers staan, dat via Totem Cat Records als LP, als CD en als dd wordt uitgebracht.

Het album begint met "Joker’s Dance", waarin de band een heerlijke swingende uptempo poprock song ten gehore brengt, die een melodisch terugkerend ritme heeft en lichte progressieve rock invloeden bevat en gevolgd wordt door "The Serpentine Path", een prima rock song met een gemiddeld tempo en tempowisselingen, die lichte psychedelische invloeden bevat.
Daarna volgen "Sun And The Moon", een fantastische progressieve rock song, die in een gemiddeld temp wordt gespeeld en psychedelische invloeden heeft en "The Devil’s Sign", een schitterende poprock song, die in een rustig tempo start, om halverwege een gemiddeld tempo te krijgen, waarbij ook de muziek progressief wordt.
In het titel nummer, "Cursed", zet Lucid Sins mee een verrukkelijke swingende uptempo progressieve poprock song met een aanstekelijk terugkerend ritme voor, dat aanzet tot dansen en tempowisselingen heeft en in "Snake Eyes" krijg ik een puike rock song te horen, die een afwisselend tempo heeft, progressieve elementen bevat en zo nu en dan dreigend klinkt.
Dan volgen "By Your Hand", een uptempo rock song met een terugkerend ritme, dat een licht hypnotisch effect teweeg brengt en "The Forest", een schitterende uptempo rock song met invloeden van folk, die een vrolijk terugkerend ritme bevat, waarbij stil zitten geen optie is en tegen het einde in een rustig tempo over gaat.

"Cursed!" van Lucid Sins is een heerlijke plaat om te beluisteren, waar ik dan ook zeer van genoten heb en ik kan iedere liefhebber van progressieve poprock deze schijf van harte aanraden.(luister naar 2 nummers van dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten