maandag 31 mei 2021

Review: Lane - Pictures Of A Century (Vicious Circle Records, 2020) (New Wave / Rock)

Lane uit Angers, Frankrijk bestaat uit: Camille Belin - drums en koorzang, Pierre-Yves Sourice - basgitaar, percussie en klavier, Félix Sourice - sologitaar, koorzang en percussie, Etienne Belin - sologitaar, koorzang en klavier en Eric Sourice - zang en sologitaar.
Op 15 juni 2018 verscheen hun debuut EP "Teaching Not To Pray" via Nineteen Something als 10" EP, als CD en als digitale download en deze werd op 8 maart 2019 gevolgd door het album "A Shiny Day" als LP, als CD en als dd, eveneens via Nineteen Something, waarna het album "Pictures Of A Century", dat 13 nummers bevat, op 19 juni 2020 via Vicious Circle Records als 2LP + postcard en sticker, als CD en als digitale download verscheen.

Het album begint met "Discovery None", waarin Lane een swingende uptempo mix van pop en new wave ten gehore brengt, die jaren 80 invloeden heeft en gevolgd wordt door "Voices", een heerlijke uptempo new wave song, die swingt en een aanstekelijk ritme heeft en "So Many Loves", een geweldige song met een aanstekelijk dansbaar ritme, waarbij stil zitten niet aan de orde is.
Daarna volgen "Electric Thrills", een schitterende post-rock song met een terugkerend ritme, die in een gemiddeld tempo wordt gespeeld, "Homicide", een uptempo new wave song, die een zeer dansbaar ritme heeft en "Life As A Sentence", een fantastische song met een licht hypnotiserend terugkerend ritme en invloeden van de jaren 80.
In "Sing To The Last" zet Lane me een verrukkelijke swingende uptempo song voor, die aanzet tot dansen, in "Family Life" krijg ik een puike song te horen, die me in  beweging houdt en in "Black Gloves" laat de band me genieten van een swingende snelle mix van new wave en punk.
Dan volgen "Last Generation", een uitstekende uptempo rock song met een aanstekelijk ritme en subtiele tempowisselingen en "It's Only Love" een prachtige pop song, die in een vrij rustig tempo wordt gespeeld.
Verder hoor ik "Lollipop And Candy Cane", een swingende uptempo powerrock song met een terugkerend ritme en punk invloeden en het titel nummer "Pictures Of A Century", een heerlijke uptempo song met een zeer dansbaar terugkerend ritme.

"Pictures Of A Century" van Lane is een lekker in het gehoor klinkende plaat, die vol prima op jaren 80 new wave geïnspireerde muziek staat en ik kan iedere liefhebber van deze muzieksoort deze schijf dan ook van harte aanraden. (luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten