maandag 30 april 2018

Review: Death And The Maiden - Wisteria (Occultation Recordings, Fishrider Records, 2018) (Elektro Pop)

Death And The Maiden is een band uit Dunedin, Nieuw Zeeland, die genoemd is naar een Edvard Munch schilderij en bestaat uit: Lucinda King - zang en basgitaar, Hope Robertson - sologitaar en Danny Brady - keyboards en synthesizer.
De band bracht op 20 maart 2015 hun debuut album met gelijknamige titel uit via Fishrider Records en Occultation Recordings en deze werd vooraf gegaan door de singles "Flowers For The Blind" (19 maart 2014), "Dear" (2015) en "Oooh Baby In The Chorus" (11 april 2018) en op 11 mei 2018 verschijnt het tweede album van de band, dat "Wisteria" heet en 9 nummers bevat, via Occultation Recordings en Fishrider Records op zowel LP, CD en als digitale download.

Het album start met het titel nummer "Wisteria" en daarin krijg ik een heerlijke dromerige song voorgeschoteld, die een licht hypnotiserend dansbaar ritme heeft en in een gemiddeld tempo gespeeld wordt, waarna "Hourglass" volgt en ik een geweldige pop song te horen krijg, die in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt en ook nu weer een licht hypnotiserend ritme heeft.
In "Speed Of Sound" zet de band me een lekkere dansbare mix van elektro, krautrock en pop voor en daarin wordt opnieuw gebruik gemaakt van een terugkerend ritme en in de single "Oooh Baby In The Chorus" laat de band me nogmaals genieten van zo'n dansbare swingende licht hypnotiserende song.(luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
Daarna hoor ik "River Underground", een uitstekende mix van elektro en pop, die een zeer dansbaar ritme en lichte disco invloeden heeft en gevolgd wordt door "Dutchess", een verrukkelijke licht hypnotiserende elektro pop song, waarbij stil zitten geen optie is.
Dan schotelt Death And The Maiden me "Shadows" voor en trakteert me op een prachtige dromerige pop song, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt, waarna de band "Mercury" ten gehore gebracht wordt, waarin de band een mooie, vrij rustige, licht hypnotiserende pop song speelt.
Het laatste nummer heet "Everything Is Stressful" en hierin zet de band me weer een schitterende mix van pop en elektro voor, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en een dansbaar ritme heeft. 

"Wisteria" van Death And The Maiden is een lekker in het gehoor klinkende plaat, die overwegend dansbare licht hypnotiserende elektro pop songs bevat en ik kan iedere liefhebber van dit genre deze schijf dan ook van harte aanbevelen.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten