maandag 9 april 2018

Review: Mignon - Toys Tantrum (BadGirl Records, 2018) (Poprock)

Mignon Baer uit Berlijn, Duitsland begon in 2001 keyboards te spelen en trad in 2001 en 2002 op met Peaches, waarbij ze ook de zang voor haar rekening nam en met haar podium act wist ze al snel haar publiek te choqueren.
Daardoor kreeg ze de kans op te treden met bands als The Queens Of The Stone Age, Cobra Killer en And You Will Know Us By The Trail Of Dead en speelde onder andere in die periode in: Engeland, Australië en Nieuw Zeeland.
In 2003 begon ze haar solo carriere en trad op met Ellen Allien en Chicks On Speed in Zwitzerland en met Trail Of Dead speelde ze in Duitsland in 2004.
Vervolgens verscheen haar debuut EP "Bad Girl" op 12" via Pale Music in 2004, waarna de CD albums "Bad Evil Wicked And Mean" (2007, BadGirl-Records) en "Kiss Of Death" (2011, Impedance Records) volgden en in 2010 verscheen het digitale download nummer "Hot Love", dat gratis te downloaden is.
Op 9 februari 2018 is haar album "Toys Tantrum" op zowel vinyl, CD en als digitale download via BadGirl Records verschenen en daarop wordt ze bijgestaan door Corwin Hambrick - bas- en sologitaar en Mathias Brendel - drums, terwijl Mignon zelf de zang, sologitaar, keyboards, piano, orgel en theremin voor haar rekening neemt.

Het album, dat 9 nummers bevat, begint met "Dollhouse" en daarin hoor ik Mignon een geweldige swingende uptempo zestiger jaren gerelateerde song spelen, die diverse tempowisselingen heeft en tegen het einde klassiek wordt en gevolgd wordt door "Fiesta", een lekkere dansbare song in de stijl van de muziek van Caro Emerald, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en Latijns Amerikaanse invloeden bevat.
Daarna schotelt ze me "Play Dead" voor en krijg ik een zwoele aanstekelijke song te horen, die lichte invloeden uit surf en een ritme van een striptease show heeft (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie) en dit nummer wordt gevolgd door "Bulldog", een swingende rock song, die invloeden uit de punk en dance heeft en diverse tempowisselingen bevat
In "Ghost Of A Memory" krijg ik een prachtige, vrij rustige, pop song voorgezet, die het ritme van een western heeft en in "Hands Of Time" laat Mignon me genieten van een heerlijke swingende rock song en in "Make Believe" krijg ik opnieuw een swingende song voorgeschoteld, waarbij stil zitten geen optie is.
Dan hoor ik "Rock Bottom", een uitstekende poprock song, die diverse tempowisselingen heeft en in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt en "Joker", een swingende swamp-rock song, waar diverse subtiele tempowisselingen en een dansbaar ritme in zitten.

"Toys Tantrum" van Mignon bevat 9 lekker in het gehoor klinkende nummers, waar ik erg van genoten heb, dus die ik elke liefhebber van de betere poprock kan aanbevelen.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten