maandag 9 april 2018

Review: Greenbeard - Lödaröböl (Kozmik Artifactz Records, 2018) (Stoner)

Greenbeard werd in 2014 te Austin, Texas, Amerika, opgericht en bestaat uit: Chance Parker - zang en sologitaar, Jeff Klein - basgitaar en Jeff Klein - drums.
Hun debuut album met gelijknamige totel verscheen enkele maaden later, op 11 november 2014 in een zeer beperkte oplage van 100 stuks op CD en tevens als digitale download, op 10 juli 2015 gevolgd door het album "Stoned At The Throne", dat zowel op 180 gram zwart vinyl in een oplage van 150 stuks en 100 stuks bloedrood vinyl verscheen en tevens in een beperkte oplage van 100 stuks op CD en in een beperkte oplage als cassette en als digitale download.
Op 28 april 2018 verschijnt het album "Lödaröböl", waarop 6 nummers staan, via het Kozmik Artifactz Records label in een beperkte oplage.

Het album start met "Swing", waarin de band een lekkere stevige rock song ten gehore brengt, die enkele prima tempowisselingen bevat en in een gemiddeld tempo gespeeld wordt, om halverwege in een rustiger tempo over te gaan en lichtelijk psychedelisch te worden (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie), waarna "Lanesplitter" volgt en ik een heerlijke, vrij rustige rock song voorgeschoteld krijg, die een aanstekelijke mix van stoner en progressieve bluesrock is en halverwege iets meer vaart krijgt.
Daarna speelt Greenbeard "Young Concussion" en daarin krijg ik een uitstekende swingende uptempo rock song te horen, waarbij het moeilijk om niet in beweging te komen en deze wordt gevolgd door "Battleweed", een schitterende rustige rock song, die een melodisch ritme heeft, invloeden uit de hardrock bevat en halverwege een stuk sneller wordt, om na enkele minuten terug te keren naar het rustige tempo.
In "Love Has Passed By Me" zet de band me een geweldige swingende song voor, die een aanstekelijk ritme heeft en dansbaar is en in "Wyrm" laat de band me genieten van een fantastische stonerrock song, die invloeden van Colour Haze en progressieve bluesrock bevat, enkele tempowisselingen heeft en bij tijd en wijle swingt als een trein.

"Lödaröböl" van Greenbeard bevat 6 verrukkelijke nummers, waar ik van begin tot einde van genoten heb en ik kan deze schijf dan ook ten zeerste aanraden aan een ieder, die van stoner, hardrock en rock in het algemeen houdt.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten