maandag 30 april 2018

Review: Thee Dagger Debs - Thee Dagger Debs (Damaged Goods Records, 2018) (Powerrock / Beat)

Thee Dagger Debs is een Britse meidenband uit Londen en Hastings, die in 2016 is opgericht en bestaat uit: Laura - sologitaar en zang, Letty - basgitaar en zang en Paula - drums.
Laura en Letty speelden vanaf 2011 samen in bands als The Neasden Bees en Thee Jezebels, terwijl Laura ook werkt als DJ en Letty eveneens DJ werk doet (onder de naam Mz Siren) en Paula speelde sinds haar 13e in diverse punk bands en schrijft tevens voor enkele muziek bladen.
Het trio heeft zich muzikaal laten inspireren door jaren zestig garagerock bands, Britse R&B, zeventiger jaren punk en pub rock bands.
Op 22 juni 2018 verschijnt hun debuut album "Thee Dagger Debs" in een beperkte oplage van 500 stuks op zwart vinyl via het Damaged Goods Records label en tevens als digitale download.

Het album, dat 12 nummers bevat, start met "Without You", waarin ik de band een geweldige swingende beat song in de stijl van de jaren 60 muziek hoor spelen, die gevolgd wordt door "Little Black Book", een schitterende uptempo mix van blues- en garagerock, die swingt als een trein en stil zitten hierbij is dan ook niet aan de orde.
Daarna schotelt de band me "Lies" voor en krijg ik een fantastische swingende snelle rock song te horen, die me opnieuw in beweging brengt, waarna "Move It" volgt, waarin de band een prima uptempo powerrock song ten gehore brengt.
In "Personal Best" laat de band me nogmaals genieten van een uitstekende swingende uptempo rock song en in ""As Long As I'm Moving" krijg ik een heerlijke swingende uptempo rhythm & blues song te horen, die sterke invloeden uit de jaren 60 muziek bevat.
Deze wordt gevolgd door "Ain't Worth The Time", een song, waarin de band een lekker in het gehoor klinkende mix van de muziek van Suzi Quatro en "Spirits In The Sky" van Norman Greenbaum speelt, waarna de band me "The Doll" voorzet en daarin krijg ik opnieuw een uitstekende swingende rock song te horen, waarbij stil zitten geen optie is.(luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
Dan volgt "White Chappel Blues" en hierin hoor ik de band een schitterende powerrock song in een gemiddeld tempo spelen, die gevolgd wordt door "Mr.Clean" schotelt de band me weer een swingende rock song voor, die een aanstekelijk dansbaar ritme heeft.
Vervolgens hoor ik "8 While 10", een verrukkelijke rock & roll song, die in een hoog tempo mijn gehoorgang binnen komt en "El Tren", eveneens een fantastische uptempo rock & roll song, waarbij het onmogelijk is stil te blijven zitten.

"Thee Dagger Debs" van Thee Dagger Debs is een prima debuut album van de band, die vol lekkere korte swingende rock songs staat en invloeden uit de jaren 50, 60 en 70 bevat en ik kan deze heerlijke schijf dan ook van harte aanbevelen aan een ieder, die van rock in het algemeen houdt.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten