zondag 1 april 2018

Review: Moths & Locusts - Intro / Outro (Cardinal Fuzz Records, 2018) (Psychedlische Rock / Spacerock)

Moths & Locusts is een band uit Nanaimo, British Columbia, Canada, die bestaat uit: Angus Barter - zang, sologitaar, 8 snarige basgitaar, synthesizer en mellotron,Michael 'Le Serpent' Breen - solo- en basgitaar en mellotron, Dave Read - basgitaar, 6 snarige bas, synthesizer, mellotron en toon generator en Dave Bean - drums, percussie, synthesizer en zang.
De band bracht diverse singles en split singles uit, waarvan de eerste, "The Astronomical Significance Of ...", op 15 oktober 2011 in een beperkte oplage als 7"single + bonus nummer en als digitale download verscheen.
Vervolgens verschenen: "Escape From Sector C" (26 oktober 2012, digitale download single), "Nero's Tale/Nero's Surgery" (26 februari 2013, digitale single en ook verkrijgbaar als split 7" met New Colors) en "Moths & Locusts/Public Animal Split" (13 juli 2015, als 7" single en als digitale download).
Hun debuut album "Mission Collapse In The Twin Sun Megaverse" werd 1 november 2013 uitgebracht in een beperkte LP oplage op 180 gram oranje vinyl en enkele op blauw vinyl en in een zeer beperkte oplage van 50 stuks als CDr.
Op 8 juli 2016 verscheen hun tweede album, getiteld "Helios Rising" en deze werd op zwart vinyl geperst en bevat een poster inlegvel + download code en ook dit album werd in een zeer beperkte oplage van 50 stuks als CDr uitgebracht.
Het laatst verschenen album "Intro/Outro" kwam 6 oktober 2017 op de markt in een beperkte oplage van 434 stuks op geel vinyl + poster + download code, in een beperkte oplage van 145 stuks op botten kleurig vinyl + poster + download code en als CD en tevens in een 3CD bundel met "Helios Rising" en "Mission Collapse In The Twin Sun Megaverse".
Op "Intro/Outro", dat 9 nummers bevat, spelen Valentina Cardinalli - zang, Samantha Letourneau - dwarsfluit en Rob The Viking - sampels en tape echo als gast muzikanten mee.

Het album begint met "Acid Cloud (Part 1)" en daarin speelt de band een schitterend psychedelisch nummer, dat rustig begint en langzaam opgebouwd wordt, om   naar een climax gebracht te worden, waarna het verder gaat in het volgende nummer, dat "Sea Hell" heet en hierin hoor ik de band starten met een korte gesproken inleiding, die begeleid wordt met een geweldig stuk progressieve rock, dat enkele prima tempowisselingen heeft.
Daarna krijg ik een stukje hoorspel voorgeschoteld, getiteld "Hymn To Hathor" en dit bevat ruimtelijke invloeden, die een vervolg krijgen in "Strange Space", waarin de band een fantastisch swingend spacerock nummer ten gehore brengt.(luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
In "Acid Cloud (Part 2)" hoor ik een heerlijk psychedelisch nummer met krautrock invloeden en dit heeft een licht hypnotiserend ritme, waarmee de band me in een lichte trance brengt, om de laatste minuut met experimentele zang te eindigen en in "Scream" laat Moths & Locusts me genieten van een progressieve psychedelische song, die in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt.
Dan krijg ik een kort nummer te horen, dat "Roadside" getiteld is en daarin speelt de band een rustige song, die met klassiek gitaarspel begeleid wordt, waarna "He Who Has The Most Strings" volgt en ik een swingend progressief rock nummer voorgezet krijg, dat een eentonig ritme bevat, dat licht hypnotiserend werkt.
Het laatste nummer heet "Martian Sunrise" en hierin krijg ik een verrukkelijke mix van elektro en spacerock te horen, die een aanstekelijk eentonig hypnotiserend ritme bevat, waardoor ik de neiging tot dansen krijg.

Moths & Locusts heeft me met "Intro / Outro" van begin tot einde in de ban van hun fantastische muziek gehouden en ik kan liefhebbers van zowel spacerock, progressieve rock en psychedelische rock deze schijf dan ook zeer aanbevelen.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten