zondag 1 maart 2020

Review: Anthony Meynell & Squire - September Gurls (Hi-Lo Records, 2019) (Powerrock / Pop)

Squire uit Londen, Engeland, bestaat uit: Anthony Meynell - alle instrumenten en Kevin Meynell - drums.
In de periode 1977-1978 stond de band bekend onder de naam The Numbers en nam thuis een aantal nummers op een Teac 3340 4 sporen recorder op.
Hi-Lo Records bracht in 2019 12 oude nummers, plus een originele onuitgebrachte demo en 1 nieuwe song, na 40 jaar uit, als LP en als cassette, onder de titel "Get Ready To Go!", waarbij de naam van de band is verandert in Squire.
In 1984 werd het mini album "September Gurls" uitgebracht, waarop 5 nummers stonden en deze zijn voor deze her uitgave van "September Gurls", aangevuld met 5 demo's, die in datzelfde jaar opgenomen zijn, waarbij vermeldenswaardig is, dat deze volgens hetzelfde procedé met analoge apparatuur zijn opgenomen, om de emotie en energie van het tijdsbeeld weer te geven.
Het album, dat zowel als CD en als digitale download op 26 april 2019 via Hi-Lo Records is uitgebracht, verscheen onder de naam Anthony Meynell & Squire en werd in juni 2019 in een beperkte oplage van 150 stuks op blauw, 150 stuks op rood en in een beperkte oplage van 150 op zwart vinyl als LP uitgebracht en verscheen tevens als CD.

Het eerste nummer van de plaat is de titel song "September Gurls", die in 1974 door Alex Chilton werd geschreven en uitgebracht door zijn band Big Star en hierin zet Anthony Meynell & Squire me een mooie pop song voor, die in een gemiddeld tepo gespeeld wordt en een aangenaam dansbaar ritme heeft en gevolgd wordt door "Debbie Jones", een swingende dansbare poprock song met enkele subtiele tempowisselingen en een aanstekelijk ritme.
Daarna volgen "Boys Don't Lie", dat door de Amerikaanse band The Shoes in 1978 werd opgenomen en ik een uitstekende uptempo powerrock song voorgeschoteld krijg, waarna het de beurt is voor "Tired Of Hiding", geschreven door Mark Alchin van de Australische band The Clones en de band een lekker in het gehoor klinkende song speelt, die invloeden van de zetiger jaren mod muziek heeft en tempowisselingen bevat en "Can You Tell Me When", een heerlijke aanstekelijke dansbare pop song.
Kant B begint met "Merry Go Round For Two", waarin Anthony Meynell & Squire een uptempo beat song speelt, die swingt en lichte invloeden van psychedelische muziek heeft en gevolgd wordt door "Feel So Tired", eveneens een jaren 60 geïnspireerde beat song, die een aanstekelijk meedein ritme heeft en een dansbaar ritme bevat.
Dan zet de band me "The Reasons Why" voor en krijg ik een swingende powerpop song te horen, die een vrolijk ritme heeft, dat aanzet tot dansen en dit wordt gevolgd door "All For Nothing", waarin de band nogmaals zo'n prima song ten gehore brengt, die een aanstekelijk dansbaar ritme heeft.
Het laatste nummer, "Circular Motion" is weer een op zestiger jaren geschoeide beat song, die in een vrij hoog tempo gespeeld wordt en een hoog dans gehalte heeft, waarbij de muziek uitnodigt om mee te gaan zingen.

"September Gurls" van Anthony Meynell & Squire staat vol fantastische uptempo songs, die vrolijkheid uitstralen en zeer dansbaar zijn en ik kan liefhebbers van jaren 60 muziek, powerpop en de betere pop deze plaat dan ook zeer aanraden.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten