zondag 8 maart 2020

Review: Gentle Ben And His Sensitive Side - The Beginning Of The End (Beast Records, 2019) (Pop)

Gentle Ben And His Sensitive Side uit Brisbane, Australië, bestaat uit: Gentle Ben - zang, Dylan McCormack - sologitaar en keyboards, Trevor Ludlow - basgitaar en Nick Naughton - drums.
Hun debuut album "The Beginning Of The End" verscheen op 5 april 2005 als CD via Spooky Records en als digitale download en werd op 10 oktober 2005 gevolgd door "The Sober Light Of Day" en op 1 februari 2011 door "Magnetic Island", die beide eveneens als digitale download werden uitgebracht.
Het Beast Records label bracht hun debuut album "The Beginning Of The End", waarop 10 nummers staan, op 3 februari 2020 opnieuw uit en het album verscheen voor het eerst ook als LP, die op zwart vinyl werd geperst.

Het eerste nummer van de plaat is de titel song "The Beginning Of The End", waarin de band me een vrolijke aanstekelijke pop song voorschotelt, die een dansbaar ritme heeft en enkele subtiele tempowisselingen bevat en gevolgd wordt door "Falling", een pop song, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en invloed uit de jaren 60 van The Beatles heeft.
Daarna volgen "I Don't Think She Loves Me", een schitterende song, die in het Spaans gezongen wordt, invloeden uit dat land heeft en tempowisselingen bevat en "I Can't Hurt You", een lekker in het gehoor klinkende song, die een aanstekelijk afwisselend ritme heeft, dat aanzet tot bewegen en surf invloeden bevat.
In "Falling In Love" zet Gentle Ben And His Sensitive Side me een prachtige rustige song voor en in "Lo Siento" laat de band me opnieuw zo'n mooie rustige song voor, die ingetogen gezongen wordt.
Dan krijg ik "Don't Wait" te horen en hierin is het tempo gemiddeld te noemen, waarbij de muziek een aanstekelijk ritme heeft, dat me aanzet tot meebewegen en "Moonlight Sea", een uitstekende pop song, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt, enkele tempowisselingen heeft en dansbaar is.
Verder volgen "Spell Of The Moon", een fantastische uptempo pop song met lichte surf, garagerock en psychedelische invloeden, die steeds heftiger wordt en swingt als een trein en "Happiness", een prima pop song met een aanstekelijk vrolijk ritme, dat aanzet tot dansen.

"The Beginning Of The End" van Gentle Ben And His Sensitive Side staat vol heerlijke pop songs, waar ik van begin tot einde van genoten heb en ik kan deze schijf dan ook aanraden, aan iedere liefhebber van de betere pop.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten