maandag 23 maart 2020

Review: Michael Vallera - Window In ( 2020) (Elektronisch)

Fotograaf / muzikant Michael Vallera uit Chicago, Amerika speelt zowel solo als met andere muzikanten.
Hij maakte albums met percussionist Steven Hess onder de naam Cleared (Immune Recordings) en met Joseph Clayton Mills als Maar (Umor Rex, Entr'acte) en zingt en speelt sologitaar in de experimentele rock band Luggage (Don Giovanni Records).
Solo maakt hij albums onder de naam COIN en onder zijn eigen naam, waarbij zijn eerste solo album, "Distance", op 31 juli 2015 LP via Opal Records verscheen, waarna sinds 2017 zijn albums via Denovali Records verschenen, waarvan "Vivid Flu" (2017), die als CD en als 2LP in een beperkte oplage van 150 stuks op gekleurd vinyl en op zwart werd uitgebracht en deze werd in 2018 gevolgd door "All Perfect Days", die eveneens als CD en 2LP in een beperkte oplage op gekleurd en op zwart vinyl werd uitgebracht.
Op 27 maart 2020 brengt Denovali Records zijn album "Window In", waarop 4 nummers staan, ook deze keer als CD en als 2LP in een beperkte oplage op gekleurd en op zwart vinyl uit.

Het album begint met "Blue Mind", waarin ik een zwaar rustig nummer voorgeschoteld krijg, dat invloeden van avant garde en post apocalyptische soundscapes bevat en iets na de helft van het nummer over gaat in een eentonig geluid, dat steeds onderbroken wordt.
Daarna volgt "Deep Sleeping Exit" en hierin speelt Michael een eentonig klinkend stuk elektronische muziek, waarbij gitaar geluiden werden gemanipuleerd door ze te samplen.(luister naar dit nummer via de bandcamp link onder de recensie)
Op LP 2 start de muziek met het titel nummer "Window In" en krijg ik een vrij zwaar eentonig avant garde nummer te horen, waarna "Hours" volgt en hierin opnieuw een eentonig stuk muziek, dat in een rustig tempo wordt gespeeld.

"Window In" van Michael Vallera bevat 4 nummers, die veel overeenkomsten met elkaar vertonen, waardoor er helaas niet veel te beleven valt als luisteraar, maar toch wil ik liefhebbers van elektronisch gemanipuleerde muziek aanraden, om deze schijf eens te gaan beluisteren en zelf hun conclusie te trekken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten