zondag 15 maart 2020

Review: Lili Refrain - Ulu (Subsound Records, 2020) (Wereld Muziek)

Multi instrumentalist Lili Refrain uit Rome, Italië, begon in 2007 als solo artieste en bracht in dat jaar haar debuut album "Lili Refrain" uit, waarna "9" (2010) en "KAWAX" (2013) volgden.
Op 20 maart 2020 verschijnt haar album "Ulu", een live sessie, die in de 16th Cellar Studio te Rome is opgenomen en hierop staan 3 aaneengesloten nummers, waarin ze gebruik maakt van haar stem, sologitaar, floor tom en synthesizer.

Het album wordt via Subsound Records uitgebracht en bevat een poster van 32x32 op 280 gram papier, die gemaakt is door Francesco Viscuso.
Het eerste nummer van het album heet "Gula", waarin ik haar een fantastische song hoor spelen, die sterke invloeden heeft van de muziek van Dead Can Dance en
psychedelische muziek.
De muziek gaat verder in "Terra 2.0" en ook hierin speelt Lili een schitterend stuk muziek, dat geleidelijk aan meer snelheid krijgt, doordringende drum geluiden bevat, een Oosters getint ritme heeft, swingt, invloeden van Dead Can Dance bevat en een terugkerend hypnotiserend ritme heeft.
Het laatste gedeelte van het nummer heet "Mul" en daarin laat ze me genieten van een hypnotisch stuk muziek, dat een terugkerend eentonig ritme bevat. (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)

Lili Refrain heeft me met "Ulu" van begin tot eind aan mijn stoel gekluisterd gehouden met haar geweldige muziek en ik kan deze schijf dan ook ten zeerste aanraden, aan een ieder die van de muziek van Dead Can Dance en wereld muziek houdt en aan hen, die op een muzikale ontdekkingsreis zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten