maandag 23 maart 2020

Review: Pretty Lightning - Jangle Bowls (Fuzz Club Records, 2020) (Psychedelische Blues)

Het Duitse duo Pretty Lightning uit Saarbrücken werd in 2007 opgericht en bestaat uit: Christian Berghoff - drums en zang en Sebastian Haas - sologitaar, synthesizer en zang.
Hun debuut digitale single "Cycle Of The Seasons" verscheen op 29 oktober 2012 en deze werd op 1 mei 2013 gevolgd door het digitale nummer "Mantra De Morte".
Daarna volgden de albums: "There Are Witches In The Woods" (CD, LP en dd, 27 maart 2012), "A Magic Lane Of Light And Rain" (CD, LP en dd, 11 mei 2015, Cardinal Fuzz/Sound Effect Records) en "The Rhythm Of Ooze" (CD, LP op 180 gram roze vinyl, beperkte oplage LP van 250 stuks op 180 gram groen vinyl, CD en dd, 18 november 2017, Fuzz Club Records) en op 20 maart 2020 kwam hun album "Jangle Bowls" uit via Fuzz Club Records in een beperkte oplage van 300 stuks op bot kleurig vinyl, in een beperkte oplage van 200 stuks als Deluxe uitgave (alleen in de winkel van Fuzz Club Records te koop), als CD en als dd.

Het album, dat 10 nummers bevat, begint met "Swamp Ritual", waarin Pretty Lightning een heerlijke rustige licht psychedelische blues speelt, die een hypnotiserend ritme heeft en gevolgd wordt door het titel nummer "Jangle Bowls", een uitstekende uptempo mix van garagerock, progressieve rock en blues.
Daarna volgen "Greyhound", een mooie rustige song met lichte psychedelische invloeden, "123 Eternity", een schitterende psychedelische blues song, waar een terugkerend licht hypnotiserend ritme in zit en "Voo Doo Boo", een prachtige rustige song met psychedelische blues invloeden en een terugkerend ritme.
In "Boogie At The Shrine" schotelt Pretty Lightning me een fantastische licht hypnotiserende psychedelische pop song voor, die in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt, in "RaRaRa" hoor ik het duo een verrukkelijke swingende dansbare song spelen, waarbij stil zitten niet mogelijk is en in "Hum" krijg ik opnieuw een aanstekelijke swingende pop song voorgezet, die aanzet tot dansen.
Verder volgen "There Is Ooze On Our Shooze", een schitterende psychedelische pop song, die in een vrij rustig tempo gespeeld wordt en "Shovel Blues", een geweldige licht hypnotiserende blues song, die een terugkerend ritme heeft, Oosterse invloeden bevat en swingt als een trein, om na de helft van de song over te gaan in een lekker stukje psychedelische muziek.

"Jangle Bowls" van Pretty Lightning staat vol fantastische licht psychedelische blues songs, waarmee de band me van begin tot einde in de ban van hun muziek heeft gehouden en ik kan iedere liefhebber van psychedelische muziek en blues dit meesterwerkje dan ook zeer aanraden.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten