zondag 15 maart 2020

Review: Various Artists - The Half Time Orange (Friends Of The Fish Records, 2020)

Het Fruits De Mer Records label brengt regelmatig gratis compilatie albums uit, die aan leden van de Fruits De Mer Records Club worden uitgedeeld, als ze een bepaalde aankoop doen.
Deze keer is dat bij aanschaffing van de 4CD "A Band For All Seasons" en de 2LP (gekleurd vinyl) "Tune In ... Turn On ... Get Panda'd" van The Lost Stoned Pandas, die 30 maart 2020 verschijnen.
De clubleden ontvangen het CD compilatie album "The Half Time Orange", waarop 14 nummers staan, op 31 maart 2020, als ze een bestelling hebben gedaan voor 1 of 2 van deze nieuw verschenen uitgaven.

Het eerste nummer van de CD komt van Hanford Floyver en heet "Timeless", waarin de band een geweldige song in een niet al te hoog tempo ten gehore brengt, die progressieve folk en elektronische invloeden heeft en gevolgd wordt door "H.I.G.H.W.A.Y.S." van Bhopal's Flowers en hierin krijg ik een fantastische psychedelische song voorgeschoteld, die swingt en een aanstekelijk ritme heeft, dat aanzet tot dansen (luister naar dit nummer via de YouTube link onder de recensie), waarna The Black Watch de uptempo psychedelische song "Crying All The Time" speelt, die in de jaren 60 gemaakt had kunnen zijn.
Daarna volgen The Telephones met "Atoms", dat rustig begint, maar na korte tijd meer snelheid krijgt en een aanstekelijk ritme bevat, waarbij invloeden van The Who lichtelijk hoorbaar zijn, The Alain Pire Experience met Lost On A Cloud", een verrukkelijke psychedelische song, die invloeden van de muziek van Pink Floyd bevat, London Underground met "Bumpin' On Sunset", een geweldig stukje progressieve Hammond rock, dat in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en swingt, Lost Tuesday Society met "I Can See Through Yours", een uitstekende swingende uptempo progressieve folk song, die subtiele tempowisselingen heeft en LoveyDove met "Soft Sun", een prima afwisselende licht psychedelische pop song, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en een aangenaam ritme heeft, dat me in beweging zet.
In "Everybody Wants Some More" van The Lemon Clocks krijg ik een fantastische swingende jaren 60 beat song voorgezet, die psychedelische invloeden bevat en tevens van het nummer "Gloria" (Them), in "Lost At Sea" van Man & Machine zet de band me een prachtige rustige melodische folk song voor, in "Providers Of Enlightment Networks" laat Kris Gietkowski me genieten van een mooi rustig startend nummer, dat na enkele minuten meer snelheid krijgt en progressiever wordt, om vlak voor het einde een langzaam zwaar tempo te krijgen en in "Lysergic Vision" van Melvin Hancox Band krijg ik een geweldige uptempo mix van hardrock en progressieve rock te horen, die een dansbaar ritme heeft.
Verder volgen "Worlds Within Worlds" van Dave Buckley And The Watchwood, een schitterende psychedelische uptempo song, die een aanstekelijk dansbaar ritme heeft en Night Time" van The Von Tripps, een fantastische uptempo garagerock song, die hardrock en bluesrock invloeden bevat en swingt als een trein en daarbij is stil zitten niet aan de orde.

Het compilatie album "The Half Time Orange", dat gratis wordt verstrekt als je lid bent van de Fruits De Mer Records Club bevat 14 geweldige nummers, waarmee de bands en artiesten me hebben laten genieten van hun muziek en ik kan iedere muziek liefhebber dan ook aanraden, lid te worden van deze club, om ook in aanmerking te komen van deze speciale uitgaves.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten