zondag 15 maart 2020

Review: Jack Cades - Perfect View (Beluga Records / Bickerton Records, 2020) (Beat)

Jack Cades is een internationale band, die bestaat uit: Mike Whittaker - sologitaar en zang, Elsa Whittaker - slaggitaar en zang en Mole Brooks - drums en zang en Alexandra Cools - basgitaar.
De band, die uit leden van The Masonics (John uit Edinburgh, Schotland), The Baron Four (Mole en Mike uit Folkstone, Engeland), Missing Souls (Elsa uit Lyon, Frankrijk) en Speedball Jr. (Alexandra uit Gent, België) bestaat, bracht 9 augustus 2017 hun mono opgenomen album "Music For Children", als digitale download uit en deze verscheen in februari 2018 via Dirty Water Records en hierop speelt John Gibbs basgitaar in enkele nummers.
Vervolgens bracht de band hun single "Run Paulie Run” / “And Pretend” uit via Dangerhouse Skylab en op 21 maart 2020 verschijnt hun album "Perfect View", dat 11 nummers bevat, via Beluga Records en Bickerton Records op zowel LP, CD en als digitale download.

Het album begint met "Dead Star", waarin de band me meteen in de juiste stemming brengt door een heerlijke aanstekelijke dansbare uptempo beat song te spelen en deze wordt gevolgd door "Where To Go", eveneens een uptempo song, die swingt en sterke invloed van de beat van de jaren 60 heeft.
Daarna volgen "Child", een aanstekelijke dansbare uptempo song, die diverse tempowisselingen bevat en het titelnummer "Perfect View", dat het eerste is van de 3 nummers, die als digitale download zijn verschenen als voorloper van het album en hierin speelt de band een schitterende dansbare uptempo beat song, die een aanstekelijk melodisch ritme heeft en sterke invloeden van de jaren 60 bevat.
Dan volgen het op single verschenen "Run Paulie Run” en ook in dit tweede als download verschenen nummer brengt Jack Cades een heerlijke swingende jaren 60 gerelateerde song ten gehore (luister naar dit nummer via de YouTube link onder de recensie) en "Needing You", een geweldige dansbare song, die subtiele tempowisselingen bevat en een aanstekelijk ritme heeft.
Als laatste van de 3 verschenen downloads krijg ik "Candid" voorgeschoteld, waarin de band me nogmaals een fantastische uptempo song laat horen, die garagerock invloeden uit de jaren 60 bevat en swingt als een trein en deze wordt gevolgd door "Only One", een lekker in het gehoor klinkende song, die aanzet tot dansen.
Verder volgen "Sometimes It Rains", een swingende uptempo song, waarbij stil zitten geen optie is, "Mrs Voyant" en ook hierin zet de band me een verrukkelijke swingende 60er jaren song voor, die aanzet tot dansen en in het laatste nummer "You Should Have Seen It Coming" laat de band me nogmaals eens genieten van hun aanstekelijke swingende uptempo beat muziek, die een hoog dans en meezing gehalte heeft.

"Perfect View" van Jack Cades is een schitterende plaat, waarmee de band me van begin tot eind heeft weten te boeien en ik kan liefhebbers van jaren 60 beat muziek dan ook aanraden, deze schijf eens te gaan beluisteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten