zondag 12 september 2021

Review: Black Bats - Psychic Retreat (Cactus Room Records, 2021) (Rock)

Black Bats uit Melbourne, Australië werd in 2015 als soloproject opgericht door David Houston - zang, solo- en basgitaar.
Samen met Jacey Ashton - drums bracht hij op 24 augustus 2018 de single "Salt" / "You're Looking Pale" (niet op het album) op zijn eigen Cactus Records uit, waarna op 15 februari 2015 het digitale nummer "Big Yellow Eye" volgde.
Op 1 maart 2019 verscheen het debuut album "Black Bats" via Cactus Records en Off The Hip, dat 11 nummers bevat en door Rhyece O’Neill opgenomen en gemixt werd, die op enkele nummers sologitaar speelt en ook hun derde single "Apache Ghosts" dat 22 augustus digitaal werd uitgebracht, staat op het album.
De band brengt op 17 september 2021 hun album "Psychic Retreat" uit, dat 12 nummers bevat, via Cactus Room Records als LP op 150 gram zwart vinyl en als digitale download en voorafgaand daaraan verschenen de singles "Seven Day Blues" (15 mei 2020) en "Swamp Fever" (25 september 2020) via Cactus Room Records/ Cactus Records en vermeldenswaard is, dat Tim Ryles de drums op het album voor zijn rekening neemt.

Het album start met "Arabian Gold", waarin Black Bats een heerlijke psychedelische song in een gemiddeld tempo speelt, die lichte Oosterse invloeden heeft en tempowisselingen bevat, waarna "Mild Heat" volgt, een uitstekende uptempo rock song met lichte surf gitaar invloeden en een terugkerend ritme.
Daarna volgen "Desk Rat", een swingende uptempo mix van new wave en rock, die aanzet tot dansen, "Seven Day Blues", een geweldige song met een gemiddeld tempo en een terugkerend slepend ritme en new wave invloeden en "Swamp Fever", een lekker in het gehoor klinkende song met een gemiddeld tempo en een dansbaar ritme.
In "Learn To Smile" zet Black Bats me een vrij rustige song voor, die lichte surf invloeden heeft, in "Desert Dream" laat de band me genieten van een psychedelische pop song, die in een niet al te hoog tempo wordt gespeeld en halverwege verandert in een swingende rock song en in "Join The War" krijg ik een puike rock song in een gemiddeld tempo te horen met invloeden van new wave.
Dan volgen "I Know I'm Unhealthy", een mooi rustig nummer, dat een western en een terugkerend ritme bevat en "Island Of Mine", een swingende uptempo rock song met invloeden van het nummer "I Wanna Be Your Dog" van The Stooges.
Verder hoor ik "Tell Me", een uptempo rock song met invloeden van new wave en "Rain Dance", een schitterende vrij rustige song met surf invloeden en een aanstekelijk terugkerend ritme.

"Psychic Retreat" van Black Bats staat vol schitterende songs, die invloeden van new wave, surf en rock bevatten, waar ik zeer van genoten heb en ik kan elke liefhebber van één of meerdere muzieksoorten deze schijf dan ook aanraden.(luister naar enkele nummers van dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten