zondag 19 september 2021

Review: Views - Homo Dust And Bust (Area Pirata Records, 2021) (Poprock / Rock)

Views uit Bescia, Italië werd in 1984 opgericht door Giovanni Ferrario - zang, sologitaar, akoestische gitaar, keyboards, percussie en basgitaar, Dario Pironi - drums en percussie, Nico Meteo - basgitaar, Luca Ruggenenti - keyboards, accordeon en zang en Livio  Ruggenenti - sologitaar, saz en viool.
De band bracht hun debuut nummer "Expectations" uit via Tramite Records op het compilatie album "Rockbeef", dat door de Franse DJ en culturele activist Jean-Luc Stote samen met Guido Biagi opgericht was.
Vervolgens verscheen het mini album (6 nummers) "Namby-Pamby" in 1998 via Tramite Records, dat in 1990 gevolgd werd door het album "Mummycat The World N.2", waarop 10 nummers staan, via Crazy Mannequin Records.
De band nam daarna nog een tweede album op, getiteld "Warm", maar deze werd niet uitgebracht, omdat hun nieuwe label ten onder ging, waarna Views besloot te stoppen.
Area Pirata Records besloot in 2021 de mini LP, "Namby-Pamby" samen met de LP "Mummycat The World N.2" en aangevuld met demo's en live opnames als 2CD uit te brengen, om zo een goed beeld te geven van de band en de underground scene uit de periode 1986-1990.
Nadat er in het voorjaar van 2020 een reünie plaats vond, besloten de oorspronkelijke bandleden weer samen te gaan spelen en op 26 september 2021 verschijnt hun album "Homo Dust And Bust", waarop 7 nummers staan, via Area Pirata Records als LP in een beperkte oplage van 300 stuks, als CD en als digitale download.

Het album begint met "Night So Dark", waarin Views een mooie poprock song in een gemiddeld tempo speelt, die een aanstekelijk terugkerend ritme heeft, waarna "Long Ago" volgt, een schitterende uptempo song met een aanstekelijk licht hypnotiserend terugkerend ritme, dat aanzet tot dansen.
Daarna volgen "In The Air", een prachtige song, die een lekker dansbaar ritme heeft, waarbij stil zitten niet aan de orde is en "Meet Me At The Dam", een uptempo rock song met een terugkerend aanstekelijk ritme en invloeden van de jaren 80 muziek.
In "Peculiar Cruise" zet Views me nogmaals zo'n uitstekende uptempo song voor, die een aanstekelijk dansbaar ritme heeft en in "That Far" krijg ik een opnieuw een heerlijke uptempo song in dezelfde stijl te horen, die zeer dansbaar is.
Als laatste volgt "Fast On Time", eveneens een verrukkelijke swingende song met een hoog dansbaar gehalte, die een aanstekelijk tempo bevat.

"Homo Dust And Bust" van Views is een lekker in het gehoor klinkende plaat met dansbare songs en aanstekelijke muziek, waar ik erg van genoten heb en die ik daarom  liefhebbers van de betere pop zeer kan aanraden. 
Sorry! Nog geen video beschikbaar.Geen opmerkingen:

Een reactie posten