zondag 19 september 2021

Review: Seims - Four (Bird's Robe Records, 2021) (Progressieve Rock / Melodische Rock)

Seims uit Sydney, Australië bestaat uit: Sorcha Albuquerque - sologitaar en noise, Simeon Bartholomew - basgitaar en keyboards, Paul Meo - trompet en synthesizer en Chris Allison - drums.
De band bracht hun debuut album "Seims" uit op 20 december 2012 als CD en als digitale download en deze werd op 10 juni 2013 gevolgd door het digitale nummer "HHHOS" (een remix van PVT's nummer "Homosapien).
Daarna verschenen: "II" (7 augustus 2015, CD en dd), "3" (26 oktober 2017, LP in een beperkte oplage van 250 stuks op doorzichtig vinyl, CD en digitale download), "3.1" (29 maart 2019, CD en dd plus CD pack ("Seims", "II", "3", "3.1") en op 3 april 2020 verscheen er een combinatie van "3"+"3.1" via Birds Robe Records, die als CD in een beperkte oplage en als dd werd uitgebracht.
Op 22 oktober 2021 brengt Bird's Robe Records hun album "Four", dat 10 nummers bevat, als LP, als CD en als digitale download uit en hierop speelt de band in de volgende bezetting: Simeon Bartholomew - zang, solo- en basgitaar en keyboards, Chris Allison - drums, Kat Hunter - viool, Susie Bishop - viool en Peter Hollo - cello.

Het album start met "The Mountain's Lullaby", waarin Seims een prachtig rustig nummer speelt, dat melodische invloeden heeft en steeds iets zwaarder wordt en gevolgd wordt door "The Pursuit Of Intermediate Happiness", een geweldig mooi stuk muziek, dat in een niet al te hoog tempo wordt gespeeld en na een minuut over gaat in een gemiddeld tempo met progressieve rock invloeden en "Showdown Without A Victim", een fantastisch uptempo nummer, dat swingt als een trein en invloeden van progressieve rock heeft en iets over de helft van het nummer in een rustig stuk muziek verandert.
Daarna volgen "Shout At A Brick Wall", een schitterend langzaam startend nummer, dat na enkele minuten meer snelheid krijgt, waardoor de muziek gaat swingen, "Stranded. Isolated.", een uitstekend elektronisch uptempo nummer met lichte krautrock en progressieve rock invloeden, dat tempowisselingen heeft en "Elegance Over Confidence", een puik melodisch uptempo rock nummer met een terugkerend ritme en licht experimentele elementen.
In "Biting Tongues" zet Seims me een schitterende swingende song voor, die in een gemiddeld tempo wordt gespeeld en invloeden van elektro heeft en terugkerende ritmes bevat en in "Nuance Lost In Translation" laat de band me genieten van een rustig startend nummer, dat een terugkerend ritme heeft en een trieste ondertoon door het vioolspel bevat.
Verder volgen "Understatement", een heerlijk rustig stuk gitaarspel, dat wordt ondersteund door viool en cello en "The Mountain's Scream", een lekker in het gehoor klinkende melodische song, met een gemiddeld tempo en post-rock invloeden.

"Four" van Seims is een verrukkelijke plaat, die vol staat met uitstekende swingende nummers, die invloeden van melodische en progressieve rock hebben en hoofdzakelijk instrumentaal zijn en ik raad liefhebbers van beide genres dan ook aan om deze schijf eens te gaan beluisteren.(luister naar enkele nummers van dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten