maandag 27 september 2021

Review: Smote - Drommon (Rocket Recordings, 2021) (Psychedelisch)

Multi-instrumentalist Daniel Foggin uit Newcastle-Upon-Tyne, Engeland maakt muziek onder de naam Smote.
Hij bracht op 28 april 2020 de EP "Questing" uit als digitale download, gevolgd door: "Portcullis" (9 september 2020, digitale EP), "Portcullis" (9 september 2020, cassette met daarop beide EP's), "Smote + Forest Mourning" (15 januari 2021, cassette samen met Forest Mourning), "Bodkin" (12 maart 2021, digitaal album) en "Drommon" (29 maart 2021, digitaal album).
Op 1 oktober brengt Rocket Recordings het album "Drommon", aangevuld met 2 nummers uit als LP in een beperkte oplage op groen met zwart gespetterd vinyl in een nieuw ontworpen hoes en als digitale download.

Het album, dat 4 nummers bevat, start op kant A met "Drommon (Part 1)", waarin Smote een schitterend nummer met een niet al te hoog tempo ten gehore brengt, dat een licht hypnotiserend eentonig terugkerend ritme heeft, dat na enkele minuten over gaat in uptempo stuk psychedelische muziek met een hypnotiserend terugkerend ritme, waarbij stil zitten geen optie is, om kort voor het einde in een rustig tempo te veranderen en te eindigen.
Daarna volgt "Hauberk", een fantastisch nummer, dat rustig begint en na korte tijd over gaat in een dansbare mix van psychedelische muziek en folk en een terugkerend ritme bevat.(luister naar dit nummer via de bandcamp link onder de recensie)
In "Poleyn" laat Smote me genieten van een verrukkelijk psychedelisch nummer in een gemiddeld tempo, dat sterke invloeden van de muziek van een vroege Pink Floyd bevat, waarmee de band me in hogere sferen brengt.
Als laatste volgt "Drommon (Part 2)", een geweldig nummer met een vrij rustig tempo en een terugkerend ritme met mystieke Oosterse invloeden, dat voor een hypnotiserend effect zorgt.

"Drommon" van Smote is een meesterlijke psychedelische plaat, waarmee hij me van begin tot einde in de ban van zijn muziek heeft gehouden en ik kan elke liefhebber van dit genre deze schijf dan ook sterk aanraden.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten