maandag 20 september 2021

Review: High Desert Queen - Secrets Of The Black Moon (Ripple Music, 2021) (Stoner)

High Desert Queen uit Austin, Amerika, werd in 2019 opgericht en bestaat uit: Phil Hook – drums, Matt Metzger – basgitaar, Ryan Garney – zang en ritmegitaar en Rusty Miller – sologitaar.
De band brengt op 15 oktober 2021 hun debuut album "Secrets Of The Black Moon" uit via Ripple Music als LP in een zeer beperkte oplage van 100 stuks op goudkleurig vinyl, als LP in een beperkte oplage van 200 stuks op neon violet vinyl met neon roze kleurensamenvoeging en goud- en neon gele spetters, als zwart vinyl, als CD in een beperkte oplage en als digitale download.

Het album, dat 8 nummers bevat, start met "Heads Will Roll", waarin High Desert Queen een een traag stoner nummer speelt, dat melodische invloeden heeft en een terugkerend ritme bevat en gevolgd wordt door "The Mountain vs The Quake", een swingende hardrock song met een gemiddeld tempo, die iets over de helft van het nummer tijdelijk in een trager tempo over gaat, om na korte tijd weer in het begin tempo verder te gaan.
Daarna volgen "As We Roam', een lekker in het gehoor klinkende rock song met een aanstekelijk dansbaar ritme en "Did She", eveneens een uitstekende rock song met een gemiddeld tempo en ritme, dat aan zet tot dansen.
In "The Rise" zet High Desert Queen me een kort Oosters klinkend nummer voor, dat tevens gesproken tekst bevat en in "Skyscraper" krijg ik een stevige stoner song in een gemiddeld tempo te horen, die een terugkerend ritme heeft en lichte psychedelische invloeden bevat.
Verder hoor ik "The Wheel", een prachtige rock song met melodische invloeden, die in een gemiddeld tempo wordt gespeeld en "Bury The Queen", een zwaar stoner nummer met een langzaam tempo, dat gelijdelijk iets meer snelheid krijgt, een terugkerend ritme heeft en invloeden van de muziek van Black Sabbath bevat.

"Secrets Of The Black Moon" van High Desert Queen is een uitstekende debuut plaat, die puike stoner nummers bevat en ik raad iedere liefhebber van dit genre dan ook aan eens te gaan luisteren naar deze prima schijf.(luister naar de eerste 2 nummers van dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten