zondag 21 juli 2024

Review: Amy Rigby - Hang In There With Me (Tapete Records, 2024) (Pop)

Amy Rigby - zang, sologitaar en mandoline uit Catskill, New York, Amerika speelt sinds 1984 muziek; eerst met bands en vanaf 1996 ook solo.
Haar debuut album verscheen op 21 op 21 oktober 2016 en heet "Diary Of A Mod Housewife" en deze werdd gevolgd door diverse digitale nummers en albums, waarvan haar album "Hang In There With Me", dat via Tapete Records op 30 augustus 2024 als LP, als CD en als digitale download verschijnt en 11 nummers bevat de achttiende uitgave is.

Het album start met "Hell-Oh Sixty", waarin Amy Rigby een mooie song met een gemiddeld tempo ten gehore brengt, die psychedelische folk invloeden en een aanstekelijk ritme heeft en gevolgd wordt door "Too Old To Be So Crazy", een lekker in het gehoor klinkende dansbare song met een gemiddeld tempo en lichte jaren 80 elementen en "O Anjali", een puike pop song met een niet al te hoog tempo. 
Daarna volgen "Dylan In Dubuque", een pop song met een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme, "Requiem", een uitstekende pop song met een aanstekelijk dansbaar ritme en "Bangs", een heerlijke song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk ritme, die subtiele tempowisselingen heeft.
In "The Farewell Tour" schotelt Amy Rigby me een prima folk song met een gemideld tempo voor, in "Bad In A Good Way" krijg ik een verrukkelijke pop song met een gemiddeld tempo te horen, die tempowisselingen heeft en in "Bricks" laat ze me genieten van een song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk dansbaar ritme.
Verder volgen "Heart Is A Muscle", een fantastische uptempo song met een swingend terugkerend ritme, waarbij stil zitten geen optie is en "Last Night's Rainbow", een song met jaren 60 elementen, lichte overeenkomsten met de muziek van Adrian Shaw, een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme.

"Hang In There With Me" van Amy Rigby staat vol lekkere pop songs, waar ik erg van genoten heb en ik raad elke liefhebber van de betere pop deze schijf dan ook zeer aan.(luister naar 3 nummers van dit album via de bandcamp link onder de recensie)




Geen opmerkingen:

Een reactie posten