zondag 7 juli 2024

Review: Pinhdar - A Sparkle On The Dark Water (Friends Of The Fish, 2024) (Elektronisch / Pop)

Pinhdar uit Milaan, Italië werd in 2019 opgericht en bestaat uit: Cecilia Miradoli - zang en Max Tarenzi - alle instrumenten, die ook beide de oprichters van de band Nomoredolls zijn.
Het duo bracht hun debuut album "Pinhdar" in 2019 uit en deze werd op 26 maart 2021 gevolgd door het album "Parallel", dat als digitale download in eigen beheer verscheen, maar ook werd het album als CD en in een zeer beperkte oplage van 20 stuks op doorzichtig vinyl via Friends Of The Fish Records (Fruits De Mer Records) uitgebracht en op 13 september 2021 bracht Friends Of The Fish Records dit album als LP uit.
Op 13 augustus 2024 verschijnt het album "A Sparkle On The Dark Water" via Friends Of The Fish als LP, nadat het op 22 maart 2024 als CD en als digitale download was uitgebracht. 

Het album, dat 10 nummers bevat, start met "In The Woods", waarin Pinhdar een prachtige elektronische pop song met een niet al te hoog tempo ten gehore brengt, die lichte folk invloeden bevat en gevolgd wordt door "Cold River", een fantastische progressieve pop song met een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme en "Home", een mooi rustige pop song met een aanstekelijk ritme.
Dan volgen "Little Light", een uitstekende song met een terugkerend ritme en een gemiddeld tempo, die lichte jaren 60 en invloeden van de muziek van The Eurytmics bevat, "Murderers Of A Dying God", een heerlijke pop song met een gemiddeld tempo en overeenkomsten met de muziek van The Eurytmics en "Humans", een song met een niet al te hoog tempo en een enigszins zware ondertoon.
In "Solanin" zet Pinhdar me een lekker in het gehoor klinkende song met een langzaam tempo voor, in "Frozen Roses" krijg ik een puike song met een dansbaar ritme en een gemiddeld tempo te horen en in "Abysses" laat het duo me genieten van een geweldige song met een aanstekelijk ritme.
Verder volgt "At The Gates Of Dawn", een langzame song met een terugkerend ritme, dat beweging oproept.

"A Sparkle On The Dark Water" van Pinhdar is een schitterende plaat met prima pop songs, die invloeden van The Eurytmics, elektronische muziek en folk bevat en ik raad elke liefhebber van deze genres dan ook aan deze schijf eens te gaan beluisteren.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)




 via de bandcamp 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten