zondag 21 juli 2024

Review: Desert Twelve - The Last Dark Wood (Orzorock Music, 2024) (Rock)

Desert Twelve werd in 2021 te Piacenza, Italië opgericht en bestaat uit: Gabriele 'Gaby' Finotti - sologitaar, Davide Radicelli - basgitaar, Alex Viti - ritme gitaar, Vittoria Ipri - zang en Luca Dabergami - drums.
De band bracht hun debuut album "Desert Twelve" op 29 juni 2022 uit via Orzorock Music en deze is op 20 juni 2024 gevolgd door hun album "The Last Dark Wood", dat 8 nummers bevat en via Orzorock Music als LP, als CD en als digitale download is uitgebracht.

Het album start met "To Be The King", waarin Desert Twelve een fantastische progressieve rock song met een gemiddeld tempo ten gehore brengt, die melodische elementen en hardrock invloeden bevat en gevolgd wordt door "The Dragon", een heerlijke uptempo hardrock song met een aanstekelijk ritme.
Daarna volgen "Bikini Since 1946", een lekker in het gehoor klinkende rock song met een gemiddeld tempo en hardrock invloeden en "Eleven Magic Kisses", een puike rock song met een terugkerend ritme en een gemiddeld tempo, die swingt.
In "The Moon" zet Desert Twelve me een schitterende uptempo rock song met aanstekelijk dansbaar ritme voor, waarbij stil zitten niet aan de orde is en in "Echidna" krijg ik een verrukkelijke afwisselende song met een terugkerend ritme te horen.
Verder volgen "The First Underworld Down", een prima rock song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk ritme en het titel nummer "The Last Dark Wood", een uitstekende swingende uptempo rock song met subtiele tempowisselingen.

"The Last Dark Wood" van Desert Twelve bevat 8 heerlijke hardrock nummers, waar ik erg van genoten heb en ik raad iedere liefhebber van dit genre deze schijf dan ook van harte aan.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)




Geen opmerkingen:

Een reactie posten