zondag 14 juli 2024

Review: Lars Bech Pilgaard - Folklórica (Momeatdad Records, 2024) (Experimenteel)

Lars Bech Pilgaard - sologitaar en keyboards van de band experimentele band SVIN uit Kopenhagen, Denemarken brengt op 30 augustus 2024 zijn solo album "Folklórica" uit als 2LP met Pantone + Obi-strip en als digitale download via Momeatdad Records.
Het album wordt geflankeerd door een documentaire film, gecreëerd door Mathias Winther Kjeldsen, een goede vriend en visuele partner van Lars.  

Het album dat 11 nummers bevat, start met "Savn", waarin Lars Bech Pilgaard een langzaam avant garde nummer speelt, dat gevolgd wordt door "K", een experimenteel nummer met een gemiddeld tempo en "Ek Kveð", een experimenteel avant garde nummer met een lichte trieste ondertoon.
Daarna volgen "La Luz", een traag nummer met experimentele elementen, "Dancers", een heerlijk uptempo nummer met een terugkerend ritme dat Afrikaanse invloeden heeft, "Varia", een kort experimenteel nummer en "Dwellings", een experimenteel avant garde nummer met een terugkerend ritme en een gemiddeld tempo.
In "Ancestralism" zet Lars Bech Pilgaard me een nummer met een niet al te hoog tempo voor en in "11°11′N 4°17′W" krijg ik een chaotisch klinkend experimenteel nummer te horen.
Verder speelt hij "Source Of Life", een vrij zwaar nummer met terugkerend doordringend eentonig ritme en een vrij langzaam tempo en "Land Of Fire, Winds Of Smoke", een nummer met een gemiddeld tempo en experimentele uitspattingen.

"Folklórica" van Lars Bech Pilgaard is een niet alledaagse experimentele plaat, die alleen geschikt is voor liefhebbers van deze muzieksoort en ik kan hen dan ook uitnodigen eens naar deze dubbelaar te gaan luisteren en zelf hun oordeel over de muziek te vellen.(luister naar 2 nummers van dit album via de bandcamp link onder de recensie)




Geen opmerkingen:

Een reactie posten