zondag 21 juli 2024

Review: Magmakammer - Before I Burn (Evil Noise Recordings / Kozmik Artifactz Records, 2024) (Rock)

Magmakammer uit Oslo, Noorwegen bestaat uit: Lasse R. - drums, Sitan S. - basgitaar en Ulrik H.J. sologitaar, synthesizer en zang.
De band bracht op 28 september 2018 hun debuut uit met het album "Mindtripper", dat als LP en als digitale download verscheen en dit werd gevolgd door "Bloody Diamond" (12 mei 2019, split LP en digitale download), "Apocalypse Babes" (13 oktober 2023, digitaal nummer) en "Cyanide Fever" (17 november 2023, digitaal nummer) en op 26 juli 2024 verschijnt hun album "Before I Burn" als LP, als cassette en als digitale download via de labels Evil Noise Recordings (cassette) en Kozmik Artifactz (vinyl).

Het album, dat 8 nummers bevat, start met "Doom Jive", waarin Magmakammer een geweldige progressieve bluesrock song in een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme speelt, die overeenkomsten met de muziek van Uncle Acid & The Deadbeats heeft en deze wordt gevolgd door "Cyanide Fever", een song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk ritme.
Daarna volgen het titel nummer "Before I Burn", een lekker in het gehoor klinkende rock song, die in een niet al te hoog tempo begint, maar na 2 minuten meer snelheid krijgt, waarbij de muziek dansbaar wordt en gaat swingen en "Zimbardo", een heerlijke rock song met een terugkerend ritme, waarbij stil zitten geen optie is.
In "Princess Of The Peaks" schotelt Magmakammer me een fantastische song met een gemiddeld tempo en een licht hypnotiserend ritme voor en in "Cult Of Misanthropy" laat de band me genieten van een prachtig nummer met een gemiddeld tempo, dat halverwege zang bijgevoegd krijgt.
Verder volegen "Apocalypse Babes", een verrukkelijke blues gerelateerde rock song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk dansbaar ritme en "I Will Guide Your Hand", een mooie langzame song met een terugkerend aanstekelijk ritme.

"Before I Burn" van Magmakammer is een uitstekende plaat, die puike rock nummers bevat, waar ik enorm van genoten heb en ik raad elke liefhebber van de betere rock deze schijf dan ook van harte aan.(luister naar 2 nummers van dit album via de bandcamp link onder de recensie)




Geen opmerkingen:

Een reactie posten