zondag 14 juli 2024

Review: Highest Primzahl On Mars - Error Not Found (Sunhair Music, 2024) (Krautrock / Psychedelisch)

Highest Primzahl On Mars uit Frankfurt, Duitsland bestaat na een bezettingswisseling tegenwoordig uit: Gerd Böhme - drums, Frank Diedrich - basgitaar, Arun Kumar - sologitaar en Uli "Hank" Wagner - sologitaar.
Op 23 november 2023 verscheen hun debuut album "Escape From Moronia" via Sunhair Music als CD en als digitale download, waarop hun voormalige gitarist Dietrich Skrock nog in de gelederen was.
Op 16 december 2023 bracht de band het digitale nummer "Merry Christmas" uit en deze werd op 10 mei 2024 gevolgd door het digitale nummers "Second Sun From The Stone" en "Curved Nothing" (24 juni 2024) en op 29 juli 2024 verschijnt hun album "Error Not Found" als 2LP in een beperkte oplage van 150 stuks en als digitale download.

Het album, dat 7 nummers bevat start met "Filamental Decay", waarin Highest Primzahl On Mars een verrukkelijk uptempo stuk krautrock met een aanstekelijk dansbaar ritme ten gehore brengt, waarbij stil zitten geen optie is, dat enkele minuten voor het einde korte tijd van ritme verandert om dan weer in het begin tempo verder te gaan en dit nummer wordt gevolgd door "In The Void", een schitterend progressief rock nummer met een licht hypnotiserend ritme en een gemiddeld tempo, dat krautrock en psychedelische elementen herbergt.
Daarna volgt het titel nummer "Error Not Found", waarin Horst "Sunhair" Friedric als gast muzikant op synthesizer (Microkorg, Roland SH 101) meespeelt en hierin laat de band me genieten van een  psychedelisch nummer met een gemiddeld tempo, krautrock invloeden en een terugkerend ritme, dat een lichte trance oproept.
In "Black Holes In A Tin Can" schotelt Highest Primzahl On Mars me een fantastisch swingend stuk krautrock met een hypnotiserend ritme, waarbij het onmogelijk om niet in beweging te komen en in "Yeast From Outer Space" krijg ik een geweldig progressief nummer met een vrij langzaam tempo te horen, dat een terugkerend ritme en ruimtelijke invloeden heeft en tegen het einde over gaat in terugkerend gitaarspel.
Verder volgen "Un Autre Monde", een uitstekend krautrock nummer met een aanstekelijk dansbaar ritme, dat swingt als een trein en "To Be Continued", een kort swingend krautrock nummer dat plotseling stopt.

"Error Not Found" van Highest Primzahl On Mars bevat 7 fantastische swingende krautrock nummers, waar ik vanaf de begintonen enorm van genoten heb en ik kan iedere liefhebber van dit genre deze meesterlijke schijf dan ook sterk aanraden. Wat mij betreft: Verplichte kost!(luister naar 2 nummers van dit album via de bandcamp link onder de recensie)




Geen opmerkingen:

Een reactie posten