zondag 28 juli 2024

Review: Heiko Maile + Julian Demarre - Neostalgia (Bureau B Records, 2024) (Elektronisch)

Heiko Maile - keyboards en filmmuziek en Julian Demarre - synthesizer, elektronica en filmmuziek uit Stuttgart, Duitsland kennen elkaar sinds halverwege de jaren 90 en brachten op 3 mei 2024 het digitale nummer "Melancholia" uit als voorloper van het album "Neostalgia", dat op 6 september 2024 via Bureau B Records als LP, als CD en als digitale download uitgebracht wordt.

Het album., dat 10 nummers bevat, begint met "Patience", waarin Heiko Maile + Julian Demarre een schitterend stuk elektronische muziek met een vrij rustig tempo speelt, waarin elementen van new age en krautrock gecombineerd worden en dit wordt gevolgd door "Reflection (Dark Horses)", een heerlijke song met een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme en "Number Stations", een experimenteel startend nummer, dat na enkele minuten over gaat in een geweldig krautrock nummer.
Daarna volgen "Serengeti Ostinato", een fantastisch uptempo krautrock nummer met een dansbaar ritme, "Universal Universe", eveneens zo'n uitstekende song, die een dansbaar ritme en krautrock elementen bevat en "Helios", een prachtig elektro nummer me een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme.
In "Melancholia" laat het duo Heiko Maile + Julian Demarre me genieten van een verrukkelijk elektronisch nummer met lichte new age en krautrock invloeden dat in een gemiddeld tempo wordt gespeeld en in "Between Trees" krijg ik een mooi rustig elektronisch nummer voorgezet dat een aanstekelijk ritme bevat.
Verder volgen "Hollow Earth", een elektronisch nummer met en niet al te hoog tempo en lichte krautrock invloeden en "Eternal Drift", een vrij rustig melodisch nummer met een terugkerend ritme.

"Neostalgia" van Heiko Maile + Julian Demarre is een puike plaat, die vol geweldige elektronische muziek met krautrock invloeden staat en ik raad iedere liefhebber van deze muzieksoort dit album dan ook sterk aan.(luister naar 3 nummers van dit album via de bandcamp link onder de recensie)




Geen opmerkingen:

Een reactie posten