zondag 5 november 2017

Review: Sospetto - Il Sonno Eterno (Cineploit, 2017) (Filmmuziek)

In tegenstelling wat de naam doet vermoeden, is Sospetto een Duits duo, bestaande uit Christian Rzechak en Hobo Jeans, dat zich bezig houdt met het maken van Italiaanse film muziek en dit duo is geïnspireerd door onder andere Goblin, Fabio Frizzi, Bruno Nicolai en andere muziek film makers.
Hun debuut album "Segni Misteriosi Con Il Sangue Dipinto Sul Muro", dat in 2012 zowel op CD als op LP verscheen, werd in 2013 gevolgd door de LP "Non Bussare Alla Porta Del Diavolo", waarop de gastmuzikanten Christine Marks - zang, Sayaka Schmuck - klarinet, Stefania Vittiglio - klokkenspel, Axel Hess- Viool, Sini - conga's en Anne Benzing - slagwerk meespelen, waarbij vermeldenswaardig is dat de CD versie van het album ook een DVD bevat.
In 2015 werd de 2LP "Quattro Specchi Opachi" uitgebracht, die tevens in een beperkte oplage op gekleurd vinyl vergezeld ging van een 7" EP en ook als CD verscheen.
Het nieuwe album van Sospetto heet "Il Sonno Eterno" en is 31 oktober 2017 door het Cineploit label op CD en op LP uitgebracht, waarbij er van de LP versie 200 stuks op roze/zwart vinyl zijn geperst en 300 stuks op zwart vinyl, terwijl alle exemplaren vergezeld gaan van een CD als bonus.
Sospetto bestaat op dit album uit: Christian Rzechak - keyboards, citer, percussie, marimba, klokkenspel en vibrafoon, Christine Marks - zang, Alan Gorehill - bas- en sologitaar, Axel Hess - viool, Sini - percussie en Lorne Gicco - drums.

Het album, dat 11 nummers bevat, start met "Il Sonno Sano", waarin ik de band in een rustig triest klinkend tempo hoor beginnen, waarna de muziek verandert en ik een prachtig melodisch stuk easy listening voorgeschoteld krijg, dat gevolgd wordt door "Il Sonno Leggero", een heerlijk aanstekelijk nummer, waarbij de tekst bestaat uit niets anders dan Na-Na-Na.
Daarna volgt "Disturbo Del Sonno", een luchtig startend soundtrackachtig nummer, dat halverwege over gaat in een dreigend stuk muziek, waarna het korte "Il Sonno Sano - Ripetendo 1" te horen is en dit heeft dezelfde uitstaling als "Il Sonno Leggero", alleen is de tekst hierin aangepast in La-La-La,
Het volgende nummer heet "Il Sonno Silenzioso" en daarin speelt de band een schitterend rustig nummer, waarin ik hemels klinkende zang voorgezet krijg, die deze keer bestaat uit de woorden Da-Da-Da (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie) en dit wordt gevolgd door "Il Sonno Profondo", dat weer zo'n mooi easy listening nummer is, waarbij de tekst geneuried wordt en bestaat uit M-M-M en Da-Da-Da.
In "Il Sono Sano - Ripetendo 2" laat Sospetto me ongeveer 1 minuut een heerlijk stuk vioolspel horen, dat door het keyboards begeleid wordt en in "Mancanza Di Sonno" krijg ik een swingend stuk muziek te horen.
Dan hoor ik "Sonnabula", dat rustig met een lichtelijk trieste ondertoon begint, onm dan over te gaan in een lekker in het gehoor klinkend easy listening nummer, dat prima dansbaar is, waarna "Il Sonno Ripetendo 3" te horen is, een nog geen 30 seconden durend stukje vioolspel.
Vervolgens schotelt de band me het titelnummer "Il Sonno Eterno" voor en hierin laat Sospetto me genieten van een fantastisch experimenteel nummer, dat lichte jazzrock invloeden bevat en in een niet al te hoog tempo wordt gespeeld.

"Il Sonno Eterno" van Sospetto is een uitstekende plaat, die vooral bij easy listening luisteraars in de smaak zal vallen en ik kan hen dan ook aanraden, deze schijf eens te gaan beluisteren.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via  www.osuradio.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten