maandag 13 november 2017

Review: Three Seasons - Things Change (Transubstans Records, 2017) (Hardrock)

De Zweedse band Three Seasons werd halverwege 2009 opgericht door Sartez Faraj - sologitaar en zang (Siena Root), Olle Risberg - basgitaar (Mouth Of Clay) en Christian Eriksson - drums.
Hun muzikale voorkeuren komen van bands, die eind jaren 60, begin jaren 70 actief waren met invloeden uit de psychedelica en bluesrock.
De band kreeg een contract bij het Zweedse Transubstans label en bracht in 2011 hun debuut CD "Life's Road" uit, dat in de nationale top 50 van hun thuisland terecht kwam en ook verscheen het album in een gelimiteerde editie via het Russische MALS label.
Vervolgens kwam er in december 2011 een single van de band uit, getiteld "Escape", die goed ontvangen werd door de critici en luisteraars en niet op album verscheen.
In 2012 verscheen hun CD "Understand The World" via Transubstans met daarop 8 vrij lange nummers, waarmee de band opnieuw veel lof oogstte en in dat zelfde jaar werden beide albums op vinyl uitgebracht door het Nederlandse Head Spin label van Clear Spot, waarna Three Seasons in het voorjaar van 2013 een tournee door Europa maakte om hun album te promoten en na het einde van de tournee begon de band met de opnamen voor hun volgende album, getiteld "Grow", dat in 2014 verscheen.
Op 30 november 2017 verschijnt hun album "Things Change" via Transubstans Records en daarop is Eriksson vervangen door Thomas Broman, die eerder bij onder andere Glenn Hughes, John Norum en Michael Schenker speelde.

Het album, dat 9 nummers bevat, start met "Been Gone" en daarin hoor ik Three Seasons een geweldige swingende uptempo rock song spelen, waarbij stil zitten geen optie is.
Daarna krijg ik "Something You Can't Have" voorgeschoteld en hierin brengt de band een vrij rustig nummer ten gehore, dat diverse subtiele tempowisselingen bevat en gevolgd wordt door de titel song "Things Change", een heerlijke rock song, die swingt als een trein en enkele prima tempowisselingen heeft.
Dan zet de band me "Trust Me" voor en krijg ik een fantastische mix van progressieve bluesrock en hardrock te horen, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt, waarna "Set Me Free Again" volgt en ook in dit nummer laat de band me een schitterende swingende rock song horen, die lichte progressieve rock en  bluesrock invloeden heeft.
In "Break Down, Start Over" speelt Three Seasons opnieuw een verrukkelijke aanstekelijke mix van blues en hardrock en in "I Don't Need Nothing More" krijg ik eveneens een lekker in het gehoor klinkende rock song met diverse tempowisselingen voorgezet, waar deze elementen en tevens lichte Oosters klinkende psychedelische invloeden in verwerkt zijn (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie).
Vervolgens hoor ik "Are You Surprised", een prachtige, vrij rustige, bluesrock song, die gaandeweg meer snelheid krijgt en "So Far Away", een uitstekende mix van blues- en hardrock, die swingt.

"Things Change" van Three Seasons is net als voorgaande albums een dijk van een plaat en ik kan iedere liefhebber van zowel bluesrock, alsmede 70's hardrock dit fantastische album dan ook ten zeerste aanraden.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via  www.osuradio.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten