maandag 25 oktober 2021

Review: Burnt Belief - Mutual Isolations (Alchemy Records, 2021) (Smooth Jazz)

Burnt Belief uit Boston, Massachusetts, Amerika bestaat uit: Jon Durant - sologitaar en keyboards en Colin Edwin - basgitaar en ritme programmering.
Het duo bracht op 11 februari 2016 hun debuut digitale album "Emergent" uit en deze werd gevolgd door: "Etymology" (digitaal album 21 december 2017), "Burnt Belief" (digitaal album 21 december 2017) en "Mutual Isolations", dat 9 nummers bevat en als CD en als digitaal album op 22 oktober 2021 via Alchemy Records verscheen en hieraan werd medewerking verleend door Vinny Sabatino - drums, Andi Pupato - percussie en Aleksei Saks - trompet.

Het album begint met "Where It All Began (For TR)", waarin Burnt Belief een mooie rustige mix van smooth jazz en avant garde ten gehore brengt, die gevolgd wordt door "Month Of Moonlight", een uitstekend jazzrock nummer met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk dansbaar ritme.
Daarna volgen "Rosso Portofino", een prima smooth jazz nummer, dat in een niet al te hoog tempo wordt gespeeld, "Resistential", een schitterend nummer met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk dansbaar ritme en "Perilous Terrain", een uitstekend aanstekelijk jazz nummer met een gemiddeld tempo.
In "The Evolution Of Disintegration" zet Burnt Belief me een geweldig dansbaar jazz nummer in een gemiddeld tempo voor en in "Precipitation" krijg ik een puik stukje muziek te horen, dat in een vrij rustig tempo wordt gespeeld en een terugkerend ritme heeft.
Verder volgen "Divine Rascal", eveneens zo'n heerlijk nummer, dat een dansbaar ritme heeft en in een gemiddeld tempo wordt gespeeld en "Expanse", een prachtig lang jazz nummer, dat lichte invloeden van ambient bevat.

"Mutual Isolations" van Burnt Belief is een album, dat over het algemeen in een niet al te hoog tempo wordt gespeeld en mede daardoor naar mijn mening te weinig variatie heeft, maar desondanks toch prima muziek bevat en ik kan iedere liefhebber van smooth jazz dan  ook aanraden deze schijf eens te gaan beluisteren en er zelf over te oordelen.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten