zondag 10 oktober 2021

Review: Clayhands - Is This Yes? (Bird's Robe Records, 2021) (Post-Rock / Melodisch)

Clayhands uit Sydney, Australië, bestaat uit: Heather Darvey - drums, conga, percussie, klokkenspel en stalen tong trommel, Matthew Brazel - sologitaar nylon gitaar akoestische gitaar, percussie, synthesizer en fx, Rickt Thom - sologtaar, kalimba en percussie en Ronan Geraghty - piano, keyboards, synthesizer, klokkenspel, percussie, zang en fx.
De band bracht hun debuut uit met het digitale nummer "Murking" en op 5 november 2021 verschijnt hun debuut album "Is This Yes?", dat 6 nummers bevat, als CD in een beperkte oplage van 200 stuks en als digitale download via Bird's Robe Records.

Het album start met "Godolphin", waarin Clayhands een schitterend rustig post-rock nummer speelt, dat invloeden heeft van melodische rock, om halverwege iets meer snelheid te krijgen en invloeden van progressieve rock krijgt en dit wordt gevolgd door "Orchid", een prachtig melodisch nummer met een gemiddeld tempo en orkestrale invloeden, dat enkele tempowisselingen heeft.
Daarna volgen "Murking", eveneens zo'n mooi nummer, dat een gemiddeld tempo heeft en melodische invloeden bevat en "The Boy Left", een fantastisch stuk muziek met een niet al te hoog tempo, dat een dansbaar ritme heeft.
In "Polars" zet Clayhands me een heerlijk vrij rustig post-rock nummer voor, dat halverwege sneller wordt en orkestrale invloeden heeft en in het laatste nummer, "Playgrounds", krijg ik een verrukkelijk stuk muziek te horen, dat progressieve invloeden en een aanstekelijk dansbaar ritme bevat en tempowisselingen heeft.

"Is This Yes?" van Clayhands bevat 6 geweldig lekkere nummers, waar ik vanaf de begintonen van genoten heb en ik kan iedere liefhebber van post-rock en melodische rock deze schijf dan ook zeer aanbevelen.(luister naar enkele nummers van dit album via de bandcamp link onder de recensie) 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten