maandag 4 oktober 2021

Review: Duel - In Carne Persona (Heavy Psych Sounds, 2021) (Rock)

Duel uit Austin, Texas, Amerika, werd in 2016 opgericht en bestaat uit: Justin Collins — drums, Shaun Avants — basgitaar en zang, Tom Frank — sologitaar en zang en Jeff Henson — sologitaar en zang.
De band bracht op 26 april 2016 hun debuut album "Fears Of The Dead" uit, als LP, CD en digitale download via Heavy Psych Sounds en deze werd gevolgd door de albums: "Witchbanger " (30 april 2017 LP, CD en dd, HPS), "Live At The Electric Church" (23 april 2018 dd) en "Valley Of Shadows" 17 mei 2019 LP, CD en dd, HPS) en op 1 oktober 2021 verschijnt hun album "In Carne Persona" via HPS als LP test persing in een beperkte oplage van 20 stuks op zwart vinyl, als LP in een beperkte oplage van 80 stuks op cornetto geel oranje doorzichtig vinyl, als LP in een beperkte oplage van 150 stuks op groen met rood gespetterd vinyl, als LP in een beperkte oplage van 450 stuks op neon violet kleurig vinyl, als LP op zwart vinyl, als CD en als digitale download.

Het album, dat 9 nummers bevat start met "Children Of The Fire", waarin Duel een uitstekende dansbare uptempo song ten gehore brengt, die een aanstekelijk ritme heeft, waarbij stil zitten niet aan de orde is en deze wordt gevolgd door "The Veil", een heerlijke hardrock song met een gemiddeld tempo en een dansbaar ritme.
Daarna volgen "Anchor", een swingende uptempo rock song, die aanzet tot dansen en enkele tempowisselingen heeft en "Behind The Sound", een puike uptempo rock song met een aanstekelijk dansbaar terugkerend ritme.
In "Bite Back" zet Duel me een geweldige uptempo rock song voor, die swingt als een trein en "Wave Of Your Hand", een schitterende uptempo hardrock song met enkele tempowisselingen en een zeer dansbaar ritme.
Dan volgen "Dead Eyes", een verrukkelijke swingende uptempo rock song met lichte progressieve rock invloeden en "Lizard Tongue", een uptempo rock song een aanstekelijk dansbaar ritme.
Het laatste nummer heet "Blood On The Claw" en hierin speel de band een fantastische progressieve rock song in een niet al te hoog tempo, die tempowisselingen heeft en invloeden van hardrock bevat.

"In Carne Persona" van Duel staat vol lekker in het gehoor klinkende dansbare rock songs, die wat mij betreft wel iets meer variatie zouden mogen hebben, maar die ik toch elke liefhebber van de betere rock aanraad, eens te gaan beluisteren.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten