maandag 4 oktober 2021

Review: Pluto Jonze - Awe (Bird's Robe Records, 2021) (Pop)

Multi-instrumentalist Pluto Jonze uit Sydney, Australië, bracht op 6 mei 2011 zijn debuut EP "Pluto Jonze" als CD uit in zeer beperkte oplage van 3 stuks en als digitale download.
Daarna volgden: "Eject" (6 juli 2013 digitaal album), "Sucker" (14 november 2014 EP CD in een zeer beperkte oplage van 15 gesigneerde stuks, EP CD in een beperkte oplage van 15 stuks), "Swingin' Like I'm Bowie" (23 juni 2017 digitaal nummer), "I'll Try Anything" (14 mei 2019 digitaal nummer), "Kelsey In Corduroy" en "Walk Off The Edge With Me" (5 juni 2020 digitaal nummer), "Moonmaking" / "Dot" (3 september 2021 single) en 5 november 2021 verschijnt zijn album "Awe", waarop 10 nummers staan, in een beperkte oplage als CD, in een beperkte oplage van 300 stuks als LP via Drunk Pressing en als digitale download.

Het album begint met "Been Dreaming", waarin Pluto Jonze een prachtige pop song in een gemiddeld tempo speelt, die een terugkerend ritme heeft en elektronische invloeden bevat en gevolgd wordt door "Rumschpringe", een mooie pop song met een gemiddeld tempo en subtiele tempowisselingen en "Moonmaking", eveneens een pop song, die in een gemiddeld tempo wordt gespeeld en afwisselende ritmes bevat.
Daarna volgen "Dot", een prima song, die subtiele tempowisselingen heeft, de titel song "Awe", een uitstekende song met een dansbaar ritme en subtiele tempowisselingen en "Walk Off The Edge", een zwoel klinkende psychedelische pop song met een gemiddeld tempo.
In "Kelsey In Corduroy" zet Pluto Jonze me een lekker in het gehoor klinkende song in een gemiddeld tempo voor en in "I'll Try Anything" krijg ik nogmaals zo'n goede  pop song met een niet al te hoog tempo te horen.
Verder volgen "New Morning High", eveneens een song met een gemiddeld tempo en een dansbaar ritme en "Blue China", dat in een niet al te hoog tempo wordt gespeeld en subtiele tempowisselingen bevat.

"Awe" van Pluto Jonze is een uitstekende plaat, waarvan ik vind dat er wel iets meer variatie in zou mogen zitten, maar desondanks toch gewoon lekker klinkt en ik raad liefhebbers van de betere pop dan ook aan deze schijf eens te gaan beluisteren.(luister naar 6 nummers van dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten