zondag 10 oktober 2021

Review: Trip Hill - Ain't Trip Ceremony (Bad Afro Records, 2021) (Psychedelisch)

Trip Hill uit Florence, Italië is het alias van multi-instrumentalist Fabrizio Cecchi, die in het begin van de jaren 90 als basgitarist in diverse psychedelische en garagerock bands speelde.
Hij startte met zijn solo carrière in 1994 en leerde zichzelf te spelen op gitaar, drums, keyboards en diverse andere instrumenten, waarna hij zijn debuut album "Ten Petals Of Manipura" op 1 april 2008 in een zeer beperkte oplage van 30 stuks als CD-r uitbracht.
Vervolgens verschenen: "Raining Metallic Mushroom" (11 juni 2014, digitaal album), "Automatic Folk & Flowers" (13 november 2015, digitaal album), "Saucer" (5 februari 2017, digitaal album), "Eliaf" (10 oktober 2018, digitaal album), "Sponge Jam" (19 januari 2019, digitale EP), "Elastic​-​Tape Session" (28 juli 2019, digitaal album samen met Claudio Macchia), "Psych Wedding" (14 maart 2020, digitaal album), "Afternoon Of Free Improvisation" (20 april 2020, CD-r in een zeer beperkte oplage van 20 stuks in een met de hand gemaakte houten hoes via RinfresKo ElettriKo Records en digitaal album), "Takes From Oblivion" (11 april 2021, digitaal album en 2LP in een beperkte oplage van 500 stuks, die in 2000 verscheen met daarop "Expectations" (1996) en "The Wide World Over There" (1997) demo tapes en outtakes, die in dezelfde jaren zijn opgenomen).
Op 24 september 2021 verscheen de single "Dropside" via Bad Afro Records in een beperkte oplage van 500 stuks op zwart vinyl, die van zijn nieuwe album "Ain’t Trip Ceremony" komt, dat 29 oktober 2021 via datzelfde label verschijnt en ook het album wordt in een beperkte oplage van 500 stuks op zwart vinyl uitgebracht.

Het album start met de simgle "Dropside", waarin Trip Hill me laat genieten van een fantastische psychedelische song met een gemiddeld tempo en een licht hypnotiserend terugkerend ritme, waarbij het moeilijk is om stil te blijven zitten en deze wordt gevolgd door "Automatic", eveneens een psychedelische song met een gemiddeld tempo en een terugkerend licht hypnotiserend ritme.
Daarna volgen "Trái Tim Thán Yëu", een schitterende song met een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme, dat sterke krautrock invloeden bevat en tempowisselingen heeft en "Spam # Mind", een uitstekende mix van elektronische muziek, krautrock en ruimtelijke invloeden, die een terugkerend ritme heeft.
In "Tame Ukhan" zet Trip Hill me een heerlijke mix van elektronische psychedelische muziek en een terugkerend ritme voor en in "Ralph’s Heart Attack" krijg ik een psychedelische song te horen, die een terugkerend ritme heeft en swingt als een trein.
Verder volgen "Pan", een geweldig psychedelisch nummer met een niet al te hoog tempo en een terugkerend ritme en "What Happened To Will?", een puike psychedelische song met wisselende tempo's en een terugkerend ritme.

"Ain't Trip Ceremony" van Trip Hill staat vol heerlijke psychedelische nummers met terugkerende ritmes, die invloeden van krautrock hebben en zo nu en dan voor een lichte trance zorgen en ik kan elke liefhebber van deze muzieksoorten deze schijf dan ook sterk aanraden.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten