maandag 25 oktober 2021

Review: Stefano Lupo Galifi - Dei Ricordi, Un Museo (AMS Records, 2021) (Symfonische Pop)

Stefano Lupo Galifi uit Italië, is vooral bekend als zanger van de legendarische Italiaanse band Museo Rosenbach, die in 1973 het meesterwerk "Zarathustra" maakte.
Op 8 oktober 2021verscheen zijn eerste solo album, getiteld "Dei Ricordi, Un Museo", dat 7 nummers bevat, via AMS Records, als CD en daarop wordt hij bijgestaan door: Folco Fedele - drums, Gabriele Guidi Colombi - basgitaar, Marcella Arganese - sologitaar en akoestische gitaar, Luca Scherani - piano, keyboard en dwarsfluit en Stefano Lupo Galifi - zang en achtergrondzang.

Het album begint met "Cuore", waarin Stefano Lupo Galifi een prachtige symfonische song in een niet al te hoog tempo ten gehore brengt, die een aanstekelijk ritme heeft en gevolgd wordt "La Morale Cede", een puike pop song met een gemiddeld tempo en een dansbaar ritme en "La Stanza E L'angolo", een mooie vrij rustige pop song met een terugkerend piano ritme.
Daarna volgen het titel nummer "Dei Ricordi, Un Museo", een schitterende uptempo progressieve rock song, die na korte tijd in een rustig tempo over gaat en symfonische invloeden en tempowisselingen heeft en "Le Due Linee Gemelle", een prima song met een vrij rustig tempo en een aanstekelijk ritme.
In "Sterile" zet Stefano Lupo Galifi me een heerlijke symfonische poprock song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk dansbaar ritme en in "L'amante" krijg ik opnieuw zo'n uitstekende symfonische song te horen, die tempowisselingen heeft en in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt.

"Dei Ricordi, Un Museo" van Stefano Lupo Galifi staat vol lekker in het gehoor klinkende symfonische poprock nummers, die in het Italiaans gezongen worden en ik kan liefhebbers van deze muziek soort dan ook aanraden eens naar deze schijf te gaan luisteren, om hierover zelf hun oordeel te vellen.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten