zondag 31 oktober 2021

Review: Juice Oh Yeah - Juice Oh Yeah (Addicted Label / Noisy Forecast, 2020) (Spacerock / Progressieve Rock) )

Juice Oh Yeah uit Saint-Petersburg, Rusland werd in 2012 opgericht door Boris Shulman – fretless basgitaar en zang en Sviatoslav Lobanov – drums, trombone en synthesizer, die beiden uit de band The Flash Fever komen.
De band bracht hun debuut uit met het digitale nummer "Kogha", dat op 2 juni 2012 verscheen en op 12 september 2013 gevolgd werd door het CD album "Sila Vselennoy", dat via Dependent Label verscheen en tevens als digitale download werd uitgebracht, waarna ex-The Flash Fever drummer Alexander Markov zich in 2016 bij het duo voegde.
Daarna verschenen "Vnyz" (24 januari 2020, digitaal nummer) en "Juice Oh Yeah", waarop 5 nummers staan, (22 mei 2020, CD en digitaal album, via Addicted Label en  cassettes via Noisy Forecast) en hierop spelen de volgende gastmuzikanten mee: Danila Danilov - zang en elektronica, Petr Muzliaev - drums en Alexey Uvarov - basgitaar en zang.

Het album begint met "Rels" (Rail), waarin Juice Oh Yeah een fantastisch uptempo spacerock nummer ten gehore brengt, dat psychedelische invloeden bevat en gevolgd wordt door "Dnaa" (Bottommm), een geweldige Oosters klinkende song met een gemiddeld tempo, een aanstekelijk dansbaar ritme en tempowisselingen.
Daarna volgt "Mane" (Endlong), een progressief nummer, dat in een langzaam tempo wordt begonnen, om na korte tijd over te gaan in een aanstekelijk dansbaar stuk muziek met lichte Oosterse invloeden, dat halverwege verandert in een zwaar traag stuk stoner met een terugkerend ritme.
In "Poleno" (Log) schotelt Juice Oh Yeah me een verrukkelijk langzaam startend nummer voor met invloeden van progressieve rock, dat een terugkerend ritme heeft en iets over de helft van het nummer meer snelheid krijgt, waardoor de muziek gaat swingen.
Als laatste volgt "Vnyz" (Downwards), een heerlijke progressieve rock song met een gemiddeld tempo, Oosterse invloeden en tempowisselingen, die invloed van de progressieve rock muziek van de jaren 70 heeft.

"Juice Oh Yeah" van Juice Oh Yeah is een schitterende progressieve rock plaat, waarmee de band me vanaf de begin tonen heeft weten te boeien en ik kan liefhebbers van deze muzieksoort deze schijf dan ook sterk aanbevelen.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten