zondag 13 maart 2022

Review: Allison - They Never Come Back (Massacre Records, 2022) (Rock)

Allison uit Zwitserland werd in 1986 opgericht bestaat na heroprichting door de 2 oorspronkelijke leden Janet La Rose - zang en Pierce Baltino - basgitaar, die aangevuld met Jonny Stutz - sologitaar, Robi Würgler - sologitaar en Sean Evans - drums de huidige band vormen.
De band bracht in 1993 hun debuut album "One" uit en deze werd in 1995 gevolgd door het album "Wonderland", waarna het stil werd rond Allison, die in een nieuwe formatie in 2020 het album "They Never Come Back" als CD uitbracht via 6003 Records en deze verschijnt op 25 maart 2022 opnieuw via Massacre Records als LP in een beperkte oplage, als CD en als digitale download.

Het album bevat 10 nummers, waarvan het eerste "The River" heet en daarin speelt Allison een heerlijke rock song in een gemiddeld tempo speelt, die een aanstekelijk melodisch dansbaar ritme heeft en dit nummer wordt gevolgd door "Edge Of Golden Days", een schitterende swingende rock song met invloeden van country en bluesrock en "Crank It Up", een uptempo song met een terugkerend dansbaar ritme, die swingt.
Daarna volgen "Hang Tough", een vrij rustige rock song met melodische invloeden, "Beautiful World", een song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk ritme, dat aanzet tot dansen en "Blackbird", een uitstekende song met een gemiddeld tempo en invloeden van hard- en bluesrock.
In "Merry-Go-Round" zet Allison me een lekker in het gehoor klinkende song in een gemiddeld tempo voor, die beweging oproept (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie) en in "Rock High", een uitstekende rock song met een gemiddeld tempo en een dansbaar ritme.
Verder volgen "Can You Hear Me", een puike uptempo rock song, die subtiele tempowisselingen heeft en swingt en "Open Water", een song met een terugkerend ritme en een gemiddeld tempo, die lichte country invloeden heeft.

"They Never Come Back" van Allison staat vol prima rock songs, die invloeden bevatten van hardrock, country en bluesrock en ik kan liefhebbers van die genres dan ook aanraden deze schijf eens te gaan beluisteren.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten