zondag 27 maart 2022

Review: Mother Witch & Dead Water Ghosts - Mother Witch & Dead Water Ghosts (Addicted Label, 2014) (Progressieve Rock / Psychedelische Rock)

Mother Witch uit Odessa, Oekraïne werd in 2013 opgericht en bestaat uit: Maria Teplitskaya - zang, Alex Petrov - drums, Vitaliy Zhavnerchik - basgitaar en Egor Walovski - sologitaar.
Op 13 Oktober 2014 verscheen hun debuut album "Mother Witch & Dead Water Ghosts", waarop 8 nummers staan, in eigen beheer via Bandcamp en op 27 augustus 2020 bracht het Addicted Label het album digitaal uit.

Het album begint met "Intro", waarin Mother Witch & Dead Water Ghosts een geweldig met psychedelische invloeden doorspekt instrumentaal nummer met een terugkerend ritme in een vrij traag tempo speelt en dit wordt gevolgd door "Damask", een schitterende swingende uptempo rock song, die tempowisselingen heeft en Balkan invloeden bevat en "Ceremony" , een song met een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme.
Daarna volgen "Shallow Grave", een verrukkelijke psychedelische rock song met een terugkerend ritme en een niet al te hoog tempo, dat invloeden van stoner bevat, "Whisper", een progressieve rock song met een aanstekelijk terugkerend ritme en een gemiddeld tempo en "7 Sins", een heerlijke progressieve rock song met een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme.
In "Homeway" zet Mother Witch & Dead Water Ghosts me een uitstekende song voor, die lichte progressieve bluesrock invloeden heeft en in "Outro II" laat de band me genieten van een instrumentaal psychedelisch nummer met een terugkerend ritme in een niet al te hoog tempo, dat het verlengde van "Intro" zou kunnen zijn.

"Mother Witch & Dead Water Ghosts" van Mother Witch & Dead Water Ghosts is een prima debuut album, dat vol puike progressieve en psychedelische rock nummers staat, waar ik erg van genoten heb en ik kan liefhebbers van deze genres deze schijf dan ook zeer aanbevelen.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten