zondag 20 maart 2022

Review: The Lovecraft Sextet - Nights Of Lust (Denovali Records, 2022) (Jazz)

Het nieuwe solo project van Jason Köhnen (Mansur, ex-The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble, ex-The Mount Fuji Doomjazz Corporation) - kalimba, altviool, cello, ney (bamboe fluit), erhu, zhonghu, jinhu, kemenche, dilruba, bansuri, rammerdam, dubbele bas en diverse percussie instrumenten, waaronder: cajon, castagnetten, krotal en verscheidene organische shakers en drums, heet The Lovecraft Sextet.
Op 24 september 2021 verscheen het debuut album "In Memoriam", waarop 6 nummers staan, via Denovali Records als LP, als CD en als digitale download, waarbij vermeldenswaard is, dat er bij het album een kort verhaal zit, dat geschreven en/of te beluisteren is.
De opvolger van dit album heet "Nights Of Lust", dat 7 nummers bevat en via Denovali Records als LP, als CD en als digitale download op 25 maart 2022 uitgebracht wordt.

Het album begint met "Darkness", waarin The Lovecraft Sextet een prachtig duister klinkend nummer in een niet al te hoog tempo speelt, dat een beklemmend gevoel oproept en een terugkerend ritme heeft en dit nummer wordt gevolgd door "Embrace The Void", een mooie vrij rustige song met smooth jazz invloeden, die een enigszins duistere sfeer heeft.
Daarna volgen "Torture Garden", een schitterend rustig nummer met een aanstekelijk ritme en filmmuziek invloeden en "Absolution", een heerlijk stukje jazz, dat in een rustig tempo wordt gespeeld en aanzet tot schuifelen.
In "Fade To Grey" laat The Lovecraft Sextet me genieten van een uitstekend jazz nummer met een gemiddeld tempo, dat subtiele tempowisselingen heeft, in "These Nights" krijg ik een nummer met een gemiddeld tempo en dansbaar terugkerend ritme voorgezet en in "Black Light" hoor ik een prima stukje jazz in een niet al te hoog tempo, dat rust uitstraalt.

"Nights Of Lust" van The Lovecraft Sextet is een puike plaat, die lekker in het gehoor klinkende jazz nummers bevat, die volgens mij 's avonds het beste tot hun recht komen en ik raad liefhebbers van dit genre dan ook aan eens naar deze schijf te gaan luisteren.(luister naar enkele nummers van dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten