zondag 6 maart 2022

Review: Wyatt E. - Äl Bëlüti Därû (Stolen Body Records, 2022) (Psychedelisch)

Wyatt E. uit Jerusalem, Israël, die bestaat uit: Stéphane Rondia - solo- en basgitaar, synthesizer en programmering en Sébastien von Landau - sologitaar en synthesizer, bracht op 10 april 2015 de debuut EP "Mount Sinai​/​Aswan" als LP, als CD , als cassette en als digitale download uit en deze werd gevolgd door: "Exile To Beyn Neharot" (album LP, CD. cassette en digitale download, 4 september 2017) en "JauneOrange Split Single #2" (10" split single met Tomer Damsky, 12 april 2021).
Op 18 maart 2022 verschijnt het album "Äl Bēlūti Dārû", dat 2 lange nummers bevat, als een met de hand genummerde cassette in een beperkte oplage van 50 stuks, waarvan de nummers 1 tot en met 10  goudkleurig zijn en de nummers 11 tot en met 50 roze zijn, als LP in een beperkte oplage van 100 stuks op mix van wit, goudkleurig en zwart vinyl, die alleen via de band te bestellen zijn, als een deluxe pakket, dat een LP, een T-shirt, een vlag en een patch bevat en als digitale download.
Tevens verschijnt het album via via Stolen Body Records als LP in een beperkte oplage op zwart vinyl, als CD en als digitale download.

Het album begint met "Mušḫuššu", waarin Wyatt E. een geweldig eentonig nummer in een niet al te hoog tempo speelt, dat psychedelische invloeden heeft en een terugkerend hypnotiserend ritme bevat, dat me de muziek in lijkt te zuigen.
Ook "Šarru Rabu" wasemt die zelfde sfeer uit en hierin schotelt het duo me opnieuw zo'n fantastisch psychedelisch nummer voor, dat een terugkerend hypnotiserend ritme heeft en in een vrij rustig tempo gespeeld wordt, dat iets voor de helft van het nummer heftiger en zwaarder wordt en lichte invloeden van Oosterse muziek, doom en stoner bevat.

"Äl Bëlüti Därû" van Wyatt E. is een verrukkelijke plaat, die 2 lange hypnotiserende nummers bevat, waarmee het duo me vanaf begin tot einde in de ban van hun muziek heeft gehouden en ik kan elke liefhebber van psychedelische muziek met terugkerende ritmes deze meesterlijke schijf dan ook zeer aanbevelen.(luister naar de trailer van het nummer via de youtube link onder de recensie)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten