zondag 20 maart 2022

Review: OK Wait - Well (Golden Antenna Records, 2022) (Post-Rock)

OK Wait uit Hamburg, Duitsland werd in 2019 opgericht en bestaat uit: Christoph Härtwig - sologitaar, Michel Jahn - sologitaar, Florian Zeh -basgitaar en Lutz Möllmann - drums.
De band bracht hun debuut single "Dust" op 11 februari 2022 uit en op 1 april 2022 volgt hun debuut album "Well", dat via Golden Antenna Records verschijnt als LP in een beperkte oplage van 100 stuks op oranje zwart vinyl, als LP in een beperkte oplage van 100 stuks op doorzichtig met rood gespetterd vinyl, als LP in een  beperkte oplage van 100 stuks op zwart vinyl en als digitale download.

Het album, dat 5 nummers bevat, begint met "Wait", waarin OK Wait een stevig rock nummer in een gemiddeld tempo speelt, dat melodische post-rock invloeden heeft, tempowisselingen en een aanstekelijk ritme bevat, waarna de muziek iets over de helft van het nummer over gaat in een langzaam tempo.
Daarna volgt "Blow", een schitterend rustig startend nummer, dat na korte tijd over gaat in een gemiddeld tempo met een aanstekelijk dansbaar terugkerend ritme, om net voor de helft van het nummer steviger te worden en stonerrock invloeden bijgevoegd te krijgen, die enkele minuten later verandert in een mooi post-rock nummer met een vrij rustig tempo en melodische invloeden.
In "Time" laat OK Wait me genieten van een prachtig post-rock nummer met een gemiddeld tempo, die tegen het einde iets meer snelheid krijgt en doordringender wordt.
Dan volgt "Dust", een prima nummer met een terugkerend ritme, dat tempowisselingen heeft en melodisch klinkt en halverwege verandert in een stevig stonerrock nummer met een terugkerend licht hypnotiserend ritme, post-rock en ruimtelijke invloeden.
Als laatste nummer hoor ik "Cope", een uitstekend rustig nummer met een terugkerend ritme, dat na enkele minuten in een stevig melodisch tempo over gaat, om 2 minuten voor het einde terug te keren naar het rustig tempo.

"Well" van OK Wait bevat 50 minuten lekker in het gehoor klinkende post-rock, waar ik erg van genoten heb en ik raad liefhebbers van deze muzieksoort dit album dan ook sterk aan.(luister naar 2 nummers van dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten