zondag 6 maart 2022

Review: Fooks Nihil - Tranquility (Unique Records, 2022) (Pop / 60's Music)

Fooks Nihil uit Wiesbaden, Duitsland, die in 2018 werd opgericht, deed dat jaar hun eerste optreden in de Kulturschlachthof te Düsseldorf en bestaat uit: Max Ramdohr - sologitaar, Maximilian Schneider - drums en Florentin Wex - basgitaar.
De band bracht op 18 september 2020 hun debuut album "Fooks Nihil" uit, waarop 10 nummers staan, via Unique Records als LP op zwart vinyl en als digitale download hierop spelen gastmuzikanten Jorg "Bird" Christiani - slide gitaar (1 nummer) en Glen Brigman - sitar (1 nummer) mee en deze werd vooraf gegaan door de single "Lady From A Small Town".
Op 18 maart 2022 verschijnt hun tweede album "Tranquility", dat 11 nummers bevat, via Unique Records als LP, als CD en als digitale download.

Het eerste nummer van het album heet "Pictures Of You", waarin Fooks Nihil een schitterende pop song met een gemiddeld tempo speelt, dat een dansbaar ritme bevat en invloeden van de muziek van Paul Simon heeft en dit nummer wordt gevolgd door "Lovely Girl", een uitstekende beat song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk ritme, dat aanzet tot dansen en "Seasons", een mooie pop song in een niet al te hoog tempo en een dansbaar ritme.
Daarna volgen "C.A. Walking", een prachtige pop song met jaren 60 beat invloeden, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt, "Mirror", een verrukkelijke pop song met een vrij rustig tempo, dat aanzet tot dansen en "Terno", een prima pop song met een langzaam tempo en een terugkerend dansbaar ritme.(luister naar dit nummer via de bandcamp link onder de recensie)
In "Broken Love" zet Fooks Nihil me een geweldige beat song met een gemiddeld tempo en een terugkerend dansbaar ritme voor, in "Mangalitza" krijg ik een vrolijk klinkende pop song in een gemiddeld tempo te horen, die in een aanstekelijk ritme gespeeld wordt en in "Elaine" laat de band me genieten van een fantastische beat song met een dansbaar ritme, die swingt.
Verder volgen "Freighter", een song met een aanstekelijk dansbaar ritme en "There's Nothing Else To Do", een mooie pop song met een vrij rustig tempo en een ritme dat aanzet tot dansen.

"Tranquility" van Fooks Nihil staat vol lekker in het gehoor klinkende pop songs, die zo nu en dan jaren 60 beat invloeden bevatten en een dansbaar karakter hebben, waar ik erg van genoten heb en ik raad elke liefhebber van de betere pop en jaren 60 gerelateerde muziek dan ook aan eens te gaan luisteren naar deze prima schijf.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten