zondag 6 maart 2022

Review: The Haven Green - To Whom It May Concern (Billywitch Records, 2022) (Pop)

The Haven Green uit Ealing, Engeland is het alias van Steve Somerset, die werkte voor de video productie maatschappij Medialab van Kevin Godley & Lol Creme (10CC) en video's maakte voor INXS, Sting, Rush, Thompson Twins, Howard Jones, Band Aid, Fashion Aid en Artists Against Apartheid.
Ook maakte hij 4 albums onder de naam The Shadow Kabinet, vormde hij de band The Blues Ghosts (2012-15), waarmee hij het live album "Bootlegged In Barnes" uitbracht,  produceerde het album "The Wish List", dat de muziek van onder andere Justin Hayward, Stephen Duffy, XTC, Steve Hogarth en anderen bevatte en tevens werkte hij met Dave Gregory aan muziek voor televisie.
In 2021 begon hij nummers te schrijven, die zouden uitmonden in het album "To Whom It May Concern", dat op 22 april 2022 via het Billywitch Records label verschijnt als CD, waarop 8 nummers staan, waarbij verder het vermelden waard is, dat zijn alias genoemd is naar het grasveld Haven Green te Ealing, dicht in de buurt waar hij woont.

Het album begint met "The Message"/"Journey To The Stars", waarin The Haven Green een rustig startend stuk muziek met gesproken tekst, dat al snel over gaat in een prima pop song met een gemiddeld tempo en een dansbaar ritme, die invloeden van de eind jaren 60 muziek heeft en dit nummer wordt gevolgd door "Remember Him", een mooie song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk ritm'.
Daarna volgen "Will They Ever Learn?", een lekker in het gehoor klinkende uptempo song, die lichte gitaar invloeden van de muziek van Chris Isaak heeft en een dansbaar ritme bevat en "God Doesn’t Know", een uitstekende pop song met een gemiddeld tempo.
In "Lonely City" zet The Haven Green me een heerlijke uptempo song met een aanstekelijk dansbaar ritme voor en in "Don’t Worry About Tomorrow" krijg ik een prachtige song te horen, die een vrolijk ritme bevat en subtiele tempowisselingen heeft.
Dan volgen "If You Could See", een schitterende rustige pop song, die aanzet tot schuifelen en "Just Around The Corner", een pop song met een niet al te hoog tempo en een aanstekelijk ritme.

"To Whom It May Concern" van The Haven Green staat vol mooie pop nummers, die lekker in het gehoor klinken en ik raad iedere liefhebber van deze muzieksoort dan ook aan eens naar deze schijf te gaan luisteren.(luister naar enkele nummers van dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten