zondag 13 maart 2022

Review: Gong Wah - A Second (Tonzonen Records, 2022) (Pop)

Gong Wah uit Keulen, Duitsland werd in 2018 opgericht door Inga Nelke - zang, synthesizer en percussie, Thorsten Dohle - sologitaar, synthesizer, percussie en zang en Felix Will - sologitaar synthesizer, percussie en zang.
Eind 2018 voegden Giso Simon - basgitaar en Nima Davari - drums en percussie zich bij het trio en de band was een feit.
In de zomer van 2019 begon de band te werken aan hun debuut album "Gong Wah", dat op 30 oktober 2020 via Tonzonen Records als LP in een beperkte oplage van 300 stuks op wit vinyl, als CD en als digitale download verscheen en vooraf gegaan werd door de singles "I Hate You" / "With Him (Edit)" (8 augustus 2019) en "Sugar & Lies" (21 augustus 2019).
Op 25 maart 2022 verschijnt het album "A Second", dat 9 nummers bevat, via Tozonen Records als LP, als CD en als digitale download en van dit album verscheen de single "This Life" op 8 februari als voorloper van de LP.

Het album begint met "Heartache Jean", waarin Gong Wah een mooie rustige pop song ten gehore brengt, die na korte tijd meer snelheid krijgt en invloeden van singer-songwriter heeft en deze wordt gevolgd door "The Well", een schitterende rock song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk dansbaar ritme, waarbij stil zitten geen optie is.
Daarna volgen "Consolation", een uitstekende uptempo song met new wave invloeden, die zo nu en dan dromerige zang heeft en een terugkerend ritme bevat, "Baby, Won’t You Come Along?", een prima song met een niet al te hoog tempo en een terugkerend ritme en "Paint My Soul", een fantastische song met progressieve rock invloeden, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en een aanstekelijk ritme bevat, dat aanzet tot dansen.
In "One Fine Day" schotelt Gong Wah me een heerlijke swingende pop song in een gemiddeld tempo en een terugkerend dansbaar ritme voor en in "The Violet Room Track" krijg ik een dansbare uptempo song te horen, die lichte invloeden van elektro heeft.
Verder volgen het op single verschenen "This Life", een verrukkelijke uptempo new wave gerelateerde song met een aanstekelijk ritme (luister naar dit nummer via de bandcampp link onder de recensie) en "A Head Is Not A Home", een lekker in het gehoor klinkende pop song met een vrij rustig tempo.

"A Second" van Gong Wah is een puike plaat, die uitstekende pop songs bevat en ik raad iedere liefhebber van de betere pop dan ook aan eens naar deze schijf te gaan luisteren en zelf hun oordeel hierover te vellen.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten