zondag 4 juni 2023

Review: Back And Forth - Back And Forth (Eigen Beheer, 2020) (Folk)

Back And Forth uit Argenton Sur Creuse, Frankrijk werd in 2019 opgericht en bestaat uit: Clément Durand - gitaar, mondharmonica en drums, Margot Durand - zang, drums, conga's en elektrische akoestische gitaar en Valentine Martin - zang en elektrische akoestische gitaar.
De band bracht op 15 oktober 2020 hun debuut album "Back And Forth" in eigen beheer uit als CD en als digitale download, waarbij het vermelden waard is, dat de CD 2 bonus nummers bevat, die niet op de download staan en op 5 oktober 2022 verscheen het digitale nummer "Broken Chairs".

Het CD album start met "Boring Life", waarin Back And Forth een mooie rustige folk song ten gehore brengt, die meerstemmige zang bevat en een aanstekelijk ritme heeft en dit nummer wordt gevolgd door "If (My World)", een uitstekende song met een niet al te hoog tempo en een ritme, dat tot beweging aanzet.
Daarna volgen "Snow", een schitterende folk song met een aanstekelijk terugkerend ritme en een langzaam tempo, "The Love You Want", een rustige song met prima samenzang en "Summer Air", eveneens zo'n prachtige folk song met een niet al te hoog tempo en een aanstekelijk terugkerend ritme.
In het eerste van de 2 bonus nummers zet Back And Forth me een fantastische song voor, die licht psychedelische invloeden heeft en een aanstekelijk ritme bevat en in "The Drops Of Freedom" krijg ik een verrukkelijke folk song met een niet al te hoog tempo en prima samenzang te horen, die me als muziek in de oren klinkt.

"Back And Forth" van Back And Forthstaat vol lekker in het gehoor klinkende rustige folk songs, waar ik van begin tot einde van genoten heb en ik raad iedere liefhebber van dit genre deze schijf dan ook zeer aan.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten